SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Dödens vita gympaskor

Författare:

Annika W. Mattson

Illustratör:

Sophie Ekman

Redaktör:

Cecilia Weimer

Serie:

Ja, tredje boken

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-01-01

Antal sidor:

107

Vikt:

187 g

ISBN:

9789188195371

DÖDENS VITA GYMPASKOR

Annika W. Mattson
Pris: 129 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

Nu får du äntligen möta Lusia och gänget igen.

En dag mitt på sommarlovet kommer en cirkus till stan. Charlie hjälper till med cirkusdjuren och Lusia, Love och Melker ska få gå på premiären samma kväll. Men det som skulle bli en kul föreställning förvandlas till något skrämmande! Cirkusen vilar på en hemsk hemlighet. När de snubblar över blodiga gympaskor, ser en flicka som inte verkar finnas och inser att någon gör djuren illa, inser de att de står inför ett mysterium de bara måste lösa.

Men någon uppskattar inte gängets närvaro och tänker göra allt för att stoppa dem. En liten olycka som sker oskyldigt inför en hel publik. Charlies liv är i fara när kvällens föreställning närmar sig.

UTDRAG UR BOKEN:

Hon matar djuren som vanligt den där kvällen. Hästarna är oroliga men hennes närvaro lugnar dem. När det börjar bli sent och dags att gå och lägga sig väljer hon att stanna kvar. Hon drar en av hästarnas filtar över sig i den ljumma sommarnatten och lägger sig ner på gräset bakom Fridolf, den snällaste hästen som finns.
Hon ska bara vila en liten stund, för annars kommer pappa undra nar hon är och börja leta.
Plötsligt rycker hon till av att en ava hästarna gnäggar. Hon sätter sig upp och sker skuggan av någon i bortre delen av hagen.
Hon kryper ihop bakom Fridolf och gömmer sig och lyssnar efter det där ljudet.
Hon hatar det. Hela hennes kropp rycker till varenda gång piskan viner i luften och ännu ett slag träffar en av hästarna.

 

OM FÖRFATTAREN Annika W. Mattson:

Efter att ha utbildat sig till marknadsekonom och jobbat på reklambyrå i många år omskolade Annika W. Mattson sig till samtalsterapeut. Hon är även certifierad yogalärare.

Huset hon bor och skriver i är över 300 år gammalt och hade det funnits spöken och zombies där hade hon nog träffat på dem vid det här laget.  Eller så packade de sin väska och drog, när hon, hennes man, deras tre barn och två hundar flyttade in.

För nu är där helt spök- och zombiefritt! 

Det är det däremot inte i de spännande böckerna om Lusia och hennes kompisar. Det kan vi garantera!

RÖSTER OM DE TIDIGARE BÖCKERNA I SERIEN OM LUSIA OCH GÄNGET:

Barnboksbloggen: Carola Forslund 2015-08-18

"Böckerna vänder sig till barn mellan 9-12 år och de passar lika bra för tjejer som för killar. De har ett tydligt genustänk och det gillas. Böckerna är kusliga mysrysare med ett övernaturligt inslag, vilket många barn i den åldern gillar. Jag gillar verkligen böckernas omslag. Dels passar de väldigt bra både till handlingen och genren och dessutom är de väldigt fina. Titeln SMS från graven är också väldigt lockande och spännande. De är lättlästa och lagom spännande. De har också lagom långa kapitel. Ett plus för att de utspelar sig i barnens vardag och det är lätt att relatera till de vardagliga inslagen."

 

 

 

Roomofkarma 2015-11-11

"Min dotter och jag gillar omslaget till den här boken, den har något skirt och mystiskt men ändå vackert över sig. Boken är lättläst och spännande men också lite humoristisk. Det är enkelt att sitta och sträckläsa och glömma både tid och rum.  På sina håll otäckt också. Blöta fotspår på golvet i Lusias sovrum gav mig gåshud. Vår tjej på 12 år kan varmt rekommendera denna boken till unga läsare som gillar lite spänning och lite av det övernaturliga.I nästa bok, som heter Skuggan i fönstret, så måste gänget lösa mysteriet med en döv pojke som dog för hundra år sedan och hur det hänger ihop med en blodig handduk och en försvunnen gammal dam. Och det är bråttom, för annars händer något fruktansvärt Lusias klasskamrat Melker. "

 

 


 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

SMS FRÅN GRAVEN

Annika W Mattson
Pris: 129 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

LÄS MER»

SKUGGAN I FÖNSTRET

Annika W Mattson
Pris: 129 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

LÄS MER»

 

 

 

BRÄND

Marianne Wallin
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 14-16 år

LÄS MER»


LINA + RYMDEN = TOBBE

Gustaf Lingmark
Pris: 159 kr
(Häftad) Ålder 14-16 år

LÄS MER»

 

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32