SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Hästpoloprinsen

Författare:

Sara Schiöld

Illustratör:

Margareta Nordqvist

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Ja, första boken

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2013-11

Antal sidor:

66

Vikt:

255 g

ISBN:

9789189610804

HÄSTPOLOPRINSEN

Sara Schiöld
Pris: 169 kr
(Inbunden) Ålder 8-12 år

Alice trycker ned handtaget men dörren är låst från andra sidan. I bara nattlinne står hon ensam i den kyliga trappuppgången. Hon tänker på David och det fantastiska hon just har fått veta. När David bodde på en hästgård i England tränade han på polohästar med sin pappa men i Sverige har David bara en rostig blå cykel att rida och svinga sin poloklubba ifrån. Eller är det verkligen så?

RÖSTER OM BOKEN

 


Boktipsbloggen Ekerö - Kersin Lidman

Hästpoloprinsen är en trevlig och vardagsnära berättelse som handlar om hur det kan vara att älska hästar, utan att ha tillgång till riktiga hästar och stall. Texten är inbjudande att läsa. Tillsammans med den erfarna Margareta Nordqvists illustrationer i svartvitt blir det en mycket bra komposition. Författaren har skrivit texten så att det lätt går att föreställa sig både karaktärer och händelseförlopp. En bra bok att läsa för, framförallt, hästälskande tjejer och killar. 
//Anna-Karin Närkling, BTJ  

OM FÖRFATTAREN SARA SCHIÖLD:

 
Sara Schiöld skriver om hästar fastän hon själv både är allergisk och rädd för dem. Hon bor på landet och om hon bara vågade så skulle hon kunna klappa travhästar och deras föl varje dag för de är hennes närmsta grannar. Idén till Hästpoloprinsen kom till efter ett samtal med en bekant. Han berättade om en pojke han träffat i England som cyklade runt och svingade sin pololubba från cykelsadeln. Pojken tränade för att bli tillräckligt bra för landslaget och sa att för att få spela där måste man vara släkt med det engelska kungahuset. Men no problem, det var han redan!
OM ILLUSTRATÖREN MARGARETA NORDQVIST:  
Margareta har alltid tyckt om att teckna och efter utbildningen på Anders Beckmans skola - 76 har hon arbetat som frilans med barn och läroböcker. Hon bor med sin familj i en gammal stuga på landet. Hon har 4 vuxna barn och 4 barnbarn. Margareta har alltid haft många olika husdjur. Bland annat en liten vit ponny. Nu har hon en alldeles egen trähäst som på sommaren står på Barnens bruk i Lövsta.

 


 

 

  

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

VÄNNER NÄR INGEN SER

Sara Schiöld
Pris: 169 kr
(Inbunden) Ålder: 6-9 år

LÄS MER»

 

HÄSTHANDLARENS STALLTJEJER

Cecilia Wedmark
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder: 9-12 år

LÄS MER»


NINAS JULKLAPP

Marianne Wallin
Pris: 179 kr inkl moms
(Häftad) Ålder 9-12 år


LÄS MER»

 

Hitta fler hästböcker till barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32