SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Herr Hansson rättar till i skogen

Författare:

Maria Bom

Illustratör:

Jenny Sjödin

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-01

Antal sidor:

28

Vikt:

318 g

ISBN:

9789188195425

 

HERR HANSSON RÄTTAR TILL I SKOGEN

Maria Bom
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

Herr Hansson kan inte sova för det är någon som gråter så förfärligt. Han går för att se vad som har hänt. Bakom stenen hittar han Greger Grävling som inte får vara med och gräva.

Detta är en bok om att få vara med.

Boken är illustrerad av Jenny Sjödin i starka färger och bilderna förstärker textens budskap på ett effektfullt sätt.

 

OM FÖRFATTAREN MARIA BOM:

Maria Bom är uppvuxen i Jönköpingstrakten, sedan några år bor hon i Stockholm. ”Herr Hansson rättar till i skogen” är hennes tredje barnbok. Hon debuterade som författare 2014 med romanen ”Om natten är samma himmel mörk”. Hon har tre års heltidsstudier inom skrivande, hon är också utbildad bibliotekarie, informationsvetare och sjuksköterska.

”Mitt starkaste läsminne är en bok som heter Lotta på sjukhus. Jag älskade den, jag valde den om och om igen när någon ville läsa för mig. När jag ser den nu tycker jag att den är ganska förfärlig, svartvita sjukhusfotografier och en pedagogisk vuxenröst som talar om hur barnen på sjukhus ska känna. Långt ifrån hur jag vill att mina barnböcker ska vara. Men den var viktig då.

Att skriva för barn är att försöka hitta tillbaka till det som en gång var alldeles nytt, och upptäcka det igen. Jenny Sjödins illustrationer i Herr Hansson är varma och fantasifulla, de bjuder in barnet till en värld där djurungarna lever och leker med varandra, precis som människobarn. Berättelsen påminner oss om vad som egentligen har betydelse, kanske kan ett samtal omkring det fortsätta efter att sagan är slut.”

 

OM ILLUSTRATÖREN JENNY SJÖDIN:

Jenny är en frilansande illustratör och grafisk formgivare som både skriver och illustrerar barnböcker. Hennes bilder är ibland gjorda i delvis traditionella medier som till exempel gouache men oftast är merparten gjort digitalt med en blandning av digitalt måleri och collage. När honskapar barnböcker tycker hon att det är oerhört viktigt att få en bra balans mellan vad som berättas med ord och vad som berättas med bild, så när hon illustrerar någon annans texter vill hon gärna addera ytterligare lager till berättelsen genom bilderna och ge karaktärer och miljöer ännu mera djup.
- Bilder har en förmåga att förmedla känslor på ett så fantastiskt sätt!   

 

 

RÖSTER OM BOKEN

Herr Hansson rättar till i skogen är en kul berättelse med ett mycket tydligt budskap. Texten är kortfattad och lätt att högläsa. Jenny Sjödins illustrationer på generöst stora
bilduppslag bär upp texten. Bilderna är konstnärligt formgivna med varierade bildlösningar, uttrycksfulla och lättavlästa.
// Tine Billing,
Publiceras i BTJ-häftet nr 9, 2018.

Herr Hansson agerar mycket bestämt mot mobbing och ser till att beteendet bryts omedelbart. Boken kan användas i förebyggande syfte i förskolan. Att karaktärerna är djur underlättar dialogen med barnen på ett positivt sätt.

// Anna Lärk Ståhlberg, chefsredaktör på Kikkuli Förlag

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

LEA LEJONTÄMJARE PÅ PRINSESSKALAS

Lotte Lannerberth
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

 

FINA FISKEN

Anna Bergholtz
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-9år

 

ADDI KNÄCKER KODEN

Idriz Zogaj
149 kr
(Häftad) Ålder 6-9år


LÄS MER»


DET FIXAR LOTTEN

Helena Lund-Isaksson
Pris: 165 kr
(Häftad) Ålder 6-9 år

 

Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32