SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Jina med J

Författare:

Katarina Widholm

Illustratör:

Jens Ahlbom

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Ja (2)3

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2009-02-04

Antal sidor:

129

Vikt:

201 g

ISBN:

9789189610514

JINA MED J

Katarina Widholm
Pris: 182 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

Jina med J är en feelgoodroman för barn som handlar om olika vardagssituationer i hemmet. Djuren är centrala i boken och den handlar i hög grad om både hästar och hundar. Den utspelar sig i nutid och på olika ställen men mest i stallet och hemma hos Jina. Jina är en snäll flicka som är omtänksam och rolig. Hon går på ridskola och ibland hjälper hon sin pappa i hans djuraffär. När hon fyller år får hon en häst.

- Nu har du allt du behöver för att sköta om honom på rätt sätt. Ska vi ta en ridur nu då?

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

OM FÖRFATTAREN:

Katarina Widholm är född i norra Hälsingland 1961. Bland höga berg, klara sjöar och skogar och det har definitivt påverkat henne. Faktum är att hon får ångest av slättlandskap. Och av alltför mycket folk.

Skolan gick hon i Söderhamn innan hon flyttade till Stockholm. Pluggade på lärarhögskolan, läste språk och musik, jobbade och reste. Återvände så småningom till Hälsingland. Bor nu i Hudiksvall med man, barn och hund.

Förutom att hon skriver så är hon statstjänsteman. Jobbar sedan 2003 på Arbetsförmedlingen Kultur Media. Kul! Enormt kulturintresserad men ännu mer enormt intresserad av naturen omkring sig. Träd, djur, väder, stenar. Fåglar gillar hon, särskilt kråkfåglar och hon snackar faktiskt lite korpiska förutom Hasselamål och en del europeiska språk.

Jina med J är min första barnbok Jag brukar kalla den en feelgoodroman för barn, alltså en vardagsskildring med vardagskonflikter och mycket vardagskärlek och harmoni. Kanske för att jag själv tyckte om såna böcker när jag var liten. Eftersom jag älskade djur även då så letade jag också ofta efter böcker om djur. Det som jag tyckte var konstigt då var att böckerna oftast bara handlade om ett slags djur. Det fanns hästböcker med bara hästar i, böcker om hundar och så vidare. Jag ville ju läsa om hur det var att tänka som jag - att älska djur i alla former. Jina med J är en sån bok hade jag tänkt. Hoppas du gillar den!

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

JINAS SOMMAR

Katarina Widholm 
Pris: 182 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

 

VILL DU DET, JINA?

Katarina Widholm
Pris: 169 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

 

KORPEN OCH ANDERS

Katarina Widholm
Pris: 179 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

 

Hitta fler barnböcker »

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32