SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

SÅ HÄR HANDLAR DU: 
Hittar du något du gillar? Böckerna beställer du genom genom att maila in din order till info@kikkuli.com 
Böckerna får du i brevlådan inom 3-5 dagar. Observera att porto tillkommer (enligt postens taxa). Du får med en faktura som du betalar in inom 20 dagar.

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Lea Lejontämjare på prinsesskalas

Författare:

Lotte Lannerberth

Illustratör:

Johanna Rehn

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Ja

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-03-01

Antal sidor:

28

Vikt:

349 g

ISBN:

9789188195265

Lotte Lannerberth berättar om sitt författarskap i radio

hur hon fastnade för att skriva barnböcker och hur hon fick idén till Lea Lejontämjare och översovningen. Hon pratar också om fantasi och vikten av att belysa olikheter och hon avslöjar handlingen i nya Leaboken -Lea Lejontämjare på badhuset. -- >>

LEA LEJONTÄMJARE PÅ PRINSESSKALAS

Lotte Lannerberth
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

På lördag blir det spännande. Och lite läskigt. Då ska Lea på prinsesskalas hos Rebecca. Som tur är ska Elliot också dit. Han är van att gå på kalas och gillar att klä ut sig. Lea vill helst gömma sig i sin stora hatt, men det får hon inte. Vid dansen smyger Lea och Elliot ut i djungeln och hittar ett vilddjur. När djuret smiter är det Leas tur att vara modig.

Lea Lejontämjare på prinsesskalas handlar om leken som växer fram mellan fantasi och verklighet. Syftet med boken är igenkänning. Barn ska få möjlighet att känna igen sig själva och att känna igen andra. Boken innehåller 4 TAKK-tecken som beskrivs i slutet av boken.

Huvudpersonerna Lea och Elliot är nära vänner. Elliot har Downs syndrom och använder TAKK som stöd när han pratar. Denna bok är Lotte Lannerberth andra bok. Hon har bland annat jobbat som personlig assistent åt synskadade och barn med funktionshinder på en skola i England. Hon har även personlig erfarenhet av Downs syndrom.

Boken är illustrerad av Johanna Rehn i starka färger och bilderna innehåller massor av fina detaljer.

 

OM FÖRFATTAREN LOTTE LANNERBERTH:

Lotte Lannerberth debuterade med boken om Lea Lejontämjare som handlar om barnen Lea och Elliot. Hon har bland annat jobbat som personlig assistent åt synskadade och barn med funktionshinder på en skola i England. Hon har även personlig erfarenhet av Downs syndrom.

OM ILLUSTRATÖREN JOHANNA REHN:

När jag var liten ritade jag tydligen väldigt detaljerade figurer och hade ett enormt tålamod med ritandet. Så är det definitivt fortfarande, jag kan fastna i de små detaljerna och helt glömma bort min omgivning medan jag skapar. Det är njutning och jag vill gärna att andra ska få uppleva min fantasivärld. Jag målar fantasivärldar också i större format och lever som bildkonstnär, men barnböckerna har en speciell plats i mitt hjärta.
Jag har illustrerat 13 böcker än så länge, och fler lär det bli. Förutom att berätta med bilder så skriver jag också barnböcker. Fördelen med barnboksformatet är att jag får berätta berättelser som eventuellt kan påverka en liten människas framtida liv, så som exempelvis Ronja Rövardotter har påverkat mitt liv och väglett mig.

Lea Lejontämjare kommer förhoppningsvis vara en bok som ger insikt om att barn med Downs Syndrom också är vanliga barn som skrattar, blir rädda och kan trösta när det behövs. De barn som har DS kan förhoppningsvis äntligen få en karaktär att identifiera sig lite extra med.

Läs mer om mig och se min konst på: www.johannarehn.se

 

RÖSTER OM BOKEN

Lea Lejontämjares bästa vän Elliot har Downs syndrom. Det berättas på sista uppslaget, vilket på ett positivt sätt bidrar till att vi ser honom först och främst som barn. Där förklaras tydligt de fyra tecken från TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) som används i boken, samt hänvisning till en webbsida där man finner fler. Illustrationerna är rika på färger och detaljer, barnsligt självklara med leken i centrum./.../ Det är förtrolland fartfyllt när Lea och Elliot provar olika utklädningskläder för att känna sig bekväma på prinsesskalaset hos Rebecca som Lea är pirrig för./.../ Boken efterlämnar en härlig känsla av glad gemenskap, tillit till den egna förmågan och barnets fantastiska lekvärld. Författarinnan har egen erfarenhet av barn med Downs syndrom.

Lektör: Eva Lexell Törnblom, Publiceras i BTJ-häftet nr 8, 2016

 


OM FÖRFATTAREN OCH BÖCKERNA I PRESS OCH MEDIA

Jag vill ge barn chansen att vara bästisar även om de är olika - Heja olika.se

Lejontämjaren lär barn om mod och vänskap - P4 Malmö

Journalist debuterar med barnbok - Smålandstidningen 7 april 2015

Lea Lejontämjare och översovningen - Stellalo.Blogg.S 22 april 2015

Hon hittade hem i barnlitteraturen - Skånska Dagbladet 2 november 2015

Eksjöförfattare har fler böcker på gång - Smålandstidningen 3 november 2015

Hennes bok handlar om mod och rädslor - Norra Skåne 2 dec 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

LEA LEJONTÄMJARE OCH ÖVERSOVNINGEN

Lotte Lannerberth
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

LÄS MER»

 

ADDI KNÄCKER KODEN

Idriz Zogaj
149 kr
(Häftad) Ålder 6-9år


LÄS MER»


DET FIXAR LOTTEN

Helena Lund-Isaksson
Pris: 165 kr
(Häftad) Ålder 6-9 år

 

Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32