SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Lullan och hästarna i stallet

Författare:

Maria Andersson Keysseyan

Illustratör:

Maria Andersson Keusseyan

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Ja 2(3)

Bandtyp:

Kartonage

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-04-15

Antal sidor:

12

Vikt:

127 g

ISBN:

9789188195616

LULLAN OCH HÄSTARNA I STALLET

Maria Andersson Keusseyan
Pris: 119 kr
(Kartonage) Ålder 0-3 år
CE-märkt

I stallet bor hästarna.
Där äter, sover och bajsar de.
Följ med Lullan när hon hälsar på hästarna i stallet.

En bok för de yngsta hästälskarna.

 

 

 

RÖSTER OM BÖCKERNA OM LULLAN OCH HÄSTARNA

I den här boken är Lullan i stallet där hon mockar bajs och gör annat som man måste när man skall sköta om hästar. Borsta dem, kratsa hovarna, fylla boxarna med strö så det blir mjukt och mysigt för dem att sova i stallet. Och så sist men inte minst så lär vi oss att hästar älskar morötter. Boken har det typiska
pekboksformatet och är lätt att bläddra i för de minsta tack vare att sidorna är i hårdpapp. Bilderna är i fokus och fyller uppslaget helt, medan de tvåradiga texterna mer fungerar som ett komplement och ett förtydligande av bilden. Boken vänder sig till de absolut yngsta läsarna som älskar hästar!
// Lektör Annakarin Lindberg
Publiceras i BTJ-häftet nr 13, 2018.

 

Denna bok är inriktad mot ganska små barn så jag bestämde mig för att låta min dotter Alma 4 år vara medrecensent. Vi tog med oss boken till förmiddagspasset i stallet på ponnyridskolan! Alma älskar Lullan och hästarna, allra mest för att ”hästarna är snälla”. Jag tänker att hon med det menar att de är ritade som mjuka, med glada munnar och snälla ögon. Det är en detalj som är väldigt viktig för Alma och jag är ganska säker på att många barn håller med henne!Lullan är också snäll. Det är lika viktigt! Lullan klappar och kramar hästarna och hela boken utstrålar vänlighet mellan människa och häst. Oj så bra, tänker jag som mamma!Som ridlärare och pedagog läser jag alltid hästböcker för barn med ett kritiskt öga. Det är otroligt viktigt med vänligheten, också ur mitt ridlärar/pedagogperspektiv! Att små barn faktiskt lär sig från början att hästen är en vän! Det är också viktigt för mig att fakta – om det finns fakta i boken – är korrekt. Även på små barns vis ska den vara korrekt, fastän givetvis anpassad till rätt nivå. Jag tänker också mycket på i vilken ordning saker framställs, så att det kommer i en naturlig och lättförståelig följd. Från det stora till det lilla; från helhet till delar.Lullan och hästarna är uppbyggd precis så som jag önskar!

LÄS HELA RECENSIONEN PÅ RIDSKOLEPEDAGOGIK.COM

 

Böckerna om Lullan och hästarna utstrålar värme och den kärlek som kan uppstå mellan människor och hästar. Bilderna är fantastiskt fina och färgrika. Kul att det nu finns pekböcker om hästar!

// Anna Lärk Ståhlberg, chefsredaktör på Kikkuli Förlag

 

OM FÖRFATTAREN:

 

Maria Andersson Keusseyan som även har illustrerat de populära Drutten och Plutten-böckerna släpper nu en pekbok-serie. Först ut är ”Lullan och hästarna”.

I den här boken, för de yngsta hästälskarna, får du följa med Lullan och träffa några olika typer av härliga hästar.

Maria blev tidigt intresserad av hästar och ridning tack vare hennes hästtokiga mamma. Maria red i många år, hade hästbilder på väggarna och älskade att teckna hästar.

Hästintresset finns fortfarande kvar men intresset att illustrera är större så idag blir det mer tecknade hästar än riktiga.

När Maria började köpa pekböcker till sina barn så insåg hon att det inte fanns några pekböcker om hästar och då föddes idén till Lullan böckerna!

Maria har illustrerat flera barn- och ungdomsböcker samt skolböcker.

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

LULLAN OCH HÄSTARNA

Maria Andersson Keusseyan
Pris: 119 kr
(Kartonage) Ålder 0-3 år
CE-märkt

LÄS MER -->

 

DRUTTEN OCH PLUTTEN -
går till tandläkaren

Anna Hansson & Jennie Elverstig
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-8 år

LÄS MER»

 

BÖRJA KUNNA SJÄLV

Emma Lidholm Sundberg
Pris: 98 kr
(Inbunden) Ålder 0-3år

LÄS MER»

 

Hitta fler barnböcker »

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32