SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Rymden

Författare:

Gustaf Lingmark

Illustratör:

Julia Rende

Redaktör:

Sabine von Borgstede

Serie:

Nej

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2014-11

Antal sidor:

154

Vikt:

265 g

ISBN:

9789189610958

LINA + RYMDEN = TOBBE

Gustaf Lingmark
Pris: 159 kr
(Häftad) Ålder: 14-16år

"Lina + Rymden = Tobbe är en modern och överraskande ungdomsroman om utanförskap, kärlek och könsidentitet."

”Ibland känns det som en dröm när jag tänker på att jag är Linas bästa kompis. Hon är liksom den coolaste 14-åringen i hela Torslanda och jag är bara en nörd som gillar rymden. I början var Lina min kamratstödjare, men nu har det gått ett halvår och vi har blivit kompisar på riktigt! Hon har varit bortrest hela sommaren, men vi ska ses igen när hon kommer hem. Undrar om hon har börjat känna samma sak för mig som jag känner för henne...?”

Såhär skriver Tobbe i slutet av sommaren, men när han och Lina ses igen har mycket förändrats. Tobbe har börjat i en ny skola där han blir mobbad och Linas föräldrar ska skilja sig. Hon skippar många lektioner och har börjat umgås med Carro som är 16 och inte riktigt klok.

Tobbe inser att han måste förändra sig om han ska kunna fortsätta få vara med Lina, men hur långt ska han våga gå innan han glömmer bort vem han egentligen är?

RÖSTER OM BOKEN:

Kategori: Blogg
Underkategori: Bokblogg
Extern länk:http://bokugglan.blogspot.se/2015/01/lina-rymden.html
Rubrik: Det snygga omslaget gör inte boken sämre!

Text: I slutet är det en riktig twist som gjorde om hela boken och jag förstod inte ens vad som hände. Det kom fram i en dialog på sista sidan och jag hade inte ”misstänkt” något. Jag vill inte spoila för er så det är svårt att förklara. Det var i alla fall roligt och väldigt överraskande! /Bokugglan

 

***

Kategori: Blogg
Underkategori: Bokblogg
Extern länk: http://www.barnboksprat.se/2015/01/14/lina-rymden-tobbe/
Rubrik: Den här boken kommer inom kort att flytta in i mitt klassrum! 

Text: Jag som jobbar med ungdomar tycker väldigt mycket om karaktärerna Tobbe och Lina, det känns som att de skulle kunna vara några av mina egna elever. Gustaf Lingmark skriver på ett sätt som jag tror tilltalar tonåringar mycket, så den här boken kommer inom kort att flytta in i bokhyllan i mitt klassrum! Jag hoppas på fler böcker av Lingmark, kanske till och med en fortsättning om Tobbe och Lina med tanke på den oväntade tvisten i slutet! /Barnboksprat

 

***

Kategori:  Blogg
Underkategori: Bokblogg
Extern länk: http://agnesbokblogg.blogspot.se/2015/01/lina-rymden-tobbe-recension.html
Rubrik: Det är en bra bok och slutet är oväntat samt spännande
Text:
 Jag rekommenderar boken till de som är mellan 13-15 år och även till er som inte brukar läsa så mycket. För boken handlar om ämnen som många ungdomar gillar att läsa om och man känner igen sig mycket i vardagen, bland kompisgänget och i skolan. Boken är även lättläst med korta kapitel. Den har ett fint omslag och ett bra pocketaktigt format. /Agnes bokblogg

***

Kategori:
 Press
Underkategori: Övrigt
Extern länk: http://www.mitti.se/hela-skolan-ar-som-en-scen/
Rubrik: Mitt i Stockholm "Hela skolan är som en scen"
Text: Karaktären Tobbe i författaren Gustaf Lingmarks nya bok flyr undan mobbarna men hittar bästisen Lina. – Det finns en orientering på varje skola som får effekter. Till exempel platserna där ingen lärare ser vad som händer. Sådant lär man sig direkt, säger Gustaf Lingmark, författare och lärare som är aktuell med nya ungdomsboken: ”Lina+Rymden=Tobbe”.

 


UTDRAG UR BOKEN:

- Du vet att ingen får gå förbi här.

Tobbe tittade på det jeansklädda benet som blockerade vägen mellan den utdragna bänken och tegelväggen. Falkens smala ögon stirrade på honom under den kolsvarta kepsen, samtidigt som han tryckte sin smutsiga Reebok-sko mot teglet.
- Ingen får gå förbi här förrän man säger rätt lösenord!
Tobbe visste precis vad det handlade om. Första veckan hade han redovisat för klassen om rymden. Hans fröken och hans mamma hade tyckt det var en bra idé eftresom han var ny på skolan. Ryktet hade sedan spridit sig och nu visste alla vem han var och det kändes som att han klev ut på en scen när han gick mellan lektionerna. De kallade honom "Rymden" och väntade på en reaktion. Falken var den som var mest drivande och det här var andra gången han stoppade Tobbe.

OM FÖRFATTAREN Gustaf Lingmark:

13-åriga Gustaf Lingmark var en helt normal, osäker och ibland lite mobbad, tonåring i Vallentuna. Sen blev han lärare, kommunikatör och nu debutanförfattare vid 35 års ålder.

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

SMS FRÅN GRAVEN

Annika W Mattson
Pris: 129 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

LÄS MER»

 

 

BRÄND

Marianne Wallin
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 14-16 år

LÄS MER»


COOLT MED ADHD

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder9-12år

LÄS MER»

 

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32