SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Shettisligan - Mysteriet med hästbussen

Författare:

Mia Winge

Illustratör:

Marie Bolk

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Shettisligan

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-10

Antal sidor:

217

Vikt:

553 g

ISBN:

9789188195234

SHETTISLIGAN -
MYSTERIET MED HÄSTBUSSEN

Mia Winge
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

Systrarna Lynn och Shannon vill så gärna börja rida, men deras föräldrar tycker att tjejerna är för små för att rida annat än pytteponnyer.
När systrarna får tips om en ridskola med massor av shettisar går deras föräldrar med på att åka och titta.

I stallet träffar Lynn och Shannon den pigga Alissa som är besatt av fullblod och galopp. Men det visar sig att det inte bara är nya ridskoleelever som fått ögonen på Stall Humlebacken. Mystiska saker händer i sommarhagen om nätterna. En dag gör den nya kompistrion en mycket märklig och oväntad upptäckt.

Shettisligan - mysteriet med hästbussen är den första boken om kompisgänget Shettisligan. Häng med dem på deras hästiga äventyr med lurviga ponnyer och märkliga, mystiska händelser.

 


MIA WINGE OM SITT FÖRFATTARSKAP

På sätt och vis har jag skrivit väldigt länge om ponnyerna i stallet där vi rider. Alla speciella händelser - fina som jobbiga, knasiga och roliga - har skrivits ned i anteckningsböcker eller klottrats ned på kvitton och små papperslappar av annat slag. De flesta lösa lappar har funnit sin väg till mitt magiska och ”hästiga” skrin för minnen, men några är nog på vift i olika handväskor eller fickor (där de i för sig säkert tvättats sönder och bidragit till det fibriga luddet jag hittar då och då i tvättmaskinen). Vi har alla tre hästtjejer i familjen en stor portion hästhumor och livlig fantasi, så en dag blev det plötsligt omöjligt att inte börja skriva på serien om Shettisligan. Alla anteckningsböcker och lappar i skrinet ger oändligt många trådar att spinna in i berättelserna om kompisgänget och shettisarna.

Shetlandsponnyerna i stallet har totalt fångat mitt hjärta med sina underbara karaktärer, sin mångsidighet och det fantastiskt söta och fluffiga utseendet. De shettisar som jobbar på ridskolan är sportiga, mångsidiga och verkliga läromästare. Bakom skrivlusten ligger flera olika lager av inspiration. Inte bara shettisarnas charm och den djupa respekten till ridskolehästar för deras insatser och tolerans, utan även fascinationen över de små ryttarnas framväxande självkänsla och trygghet med sin ridning. Det djupaste lagret utgörs av hästarnas öppenhet för kommunikation om vi bara vet vilket språk vi ska tala och vilka ögon vi ska se med.

Böckerna är skrivna direkt ur hjärtat med en önskan att glädja mina läsare med karaktärernas busighet och upptåg – och samtidigt belysa shettisarna ur ett lite annorlunda perspektiv. För att ge läsaren lite inblick i de verkliga shettisarnas vardag och liv så har vi skapat webbsidan www.shettisligan.se

 

Mycket nöje! Mia

 

 

Röster om boken:

En rolig och spännande bok som skapar intresse för shettisar och stallmiljö. Man riktigt känner att man vill vara en i gänget Shettisligan. Det märks att författaren Mia Winge är van med hästar och barn som vistas i stallet. Ett plus är att läsaren får lite tips och råd på vägen på hur man bör handskas med hästar. Och så är den så där lagom spännande utan att bli för läskig för åldersgruppen.

// Anna Lärk Ståhlberg, redaktör på Kikkuli Förlag.

"En fin skildring av kärlek mellan ryttare och hästar."
// Anna-Karin Närkling, BTJ Häftet nr 23, 2016

 

 

 


 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

SMS FRÅN GRAVEN

Annika W Mattson
Pris: 129 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

LÄS MER»

SKUGGAN I FÖNSTRET

Annika W. Mattson
Pris: 129kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

 

Hitta fler ungdomsböcker»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32