SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Skuggan i fönstret

Författare:

Annika W. Mattson

Illustratör:

Sophie Ekman

Redaktör:

Cecilia Weimer

Serie:

Ja, andra boken

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-04-01

Antal sidor:

82

Vikt:

150 g

ISBN:

9789188195210

SKUGGAN I FÖNSTRET

Annika W. Mattson
Pris: 129 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

Här möter du Lusia och gänget igen. Sommarlovet har precis börjat när ett våldsamt åskväder bryter ut. Någon är kvar inne i den övergivna skolan och Melker är övertygad om att det är en livs levande zombie. Detta kan vara hans enda chans att se den så han bestämmer sig för att ta sig in i skolan på natten. Men han är inte ensam om att leta längs de tomma korridorerna och vem ska hjälpa honom när hans liv plötsligt är i fara? De levande eller de döda?

Ska Lusia, Love och Charlie hinna lösa mysteriet om hur den blodiga handduken, den försvunna gamla damen och den döva pojken som dog för hundra år sedan, hänger ihop, innan något fruktansvärt händer Melker?

UTDRAG UR BOKEN:

På golvet ligger handduken med det avtorkade blodet. En smärtsam påminnelse om det fruktansvärda hon har gjort. Den kan inte vara kvar här där hon ska sova. Hon behöver göra sig av med den. Sommarvärmen slår emot henne när hon öppnar fönstret i ett av de andra rummen och släpper ner handduken bland de höga buskarna. Hon stänger fönstret men hinner inte låsa det innan hon ser att någon cyklar förbi. Hon flyttar sig snabbt ifrån fönstret, skyndar sig genom gymnastikssalen för at komma tillbaka in i det lilla rummet. Samtidigt, tre våningar upp, står en annan kvinna och tittar ner över skolgården. Hon ser samma pojket cykla förbi. Så lik hennes egen. I samma stund som han passerar skolan vänder han sitt ansikte mot henne och deras blickar möts i ett kort ögonblick innan han svänger runt hörnet och försvinner...

 

OM FÖRFATTAREN Annika W. Mattson:

Efter att ha utbildat sig till marknadsekonom och jobbat på reklambyrå i många år omskolade Annika W. Mattson sig till samtalsterapeut. Hon är även certifierad yogalärare.

Huset hon bor och skriver i är över 300 år gammalt och hade det funnits spöken och zombies där hade hon nog träffat på dem vid det här laget.  Eller så packade de sin väska och drog, när hon, hennes man, deras tre barn och två hundar flyttade in.

För nu är där helt spök- och zombiefritt! 

Det är det däremot inte i de spännande böckerna om Lusia och hennes kompisar. Det kan vi garantera!

RÖSTER OM BOKEN:

Barnboksbloggen: Carola Forslund 2015-08-18

"Böckerna vänder sig till barn mellan 9-12 år och de passar lika bra för tjejer som för killar. De har ett tydligt genustänk och det gillas. Böckerna är kusliga mysrysare med ett övernaturligt inslag, vilket många barn i den åldern gillar. Jag gillar verkligen böckernas omslag. Dels passar de väldigt bra både till handlingen och genren och dessutom är de väldigt fina. Titeln SMS från graven är också väldigt lockande och spännande. De är lättlästa och lagom spännande. De har också lagom långa kapitel. Ett plus för att de utspelar sig i barnens vardag och det är lätt att relatera till de vardagliga inslagen."

 

 

 

Roomofkarma 2015-11-11

"Min dotter och jag gillar omslaget till den här boken, den har något skirt och mystiskt men ändå vackert över sig. Boken är lättläst och spännande men också lite humoristisk. Det är enkelt att sitta och sträckläsa och glömma både tid och rum.  På sina håll otäckt också. Blöta fotspår på golvet i Lusias sovrum gav mig gåshud. Vår tjej på 12 år kan varmt rekommendera denna boken till unga läsare som gillar lite spänning och lite av det övernaturliga.I nästa bok, som heter Skuggan i fönstret, så måste gänget lösa mysteriet med en döv pojke som dog för hundra år sedan och hur det hänger ihop med en blodig handduk och en försvunnen gammal dam. Och det är bråttom, för annars händer något fruktansvärt Lusias klasskamrat Melker. "

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

SMS FRÅN GRAVEN

Annika W Mattson
Pris: 129 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

LÄS MER»

 

 

BRÄND

Marianne Wallin
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 14-16 år

LÄS MER»


LINA + RYMDEN = TOBBE

Gustaf Lingmark
Pris: 159 kr
(Häftad) Ålder 14-16 år

LÄS MER»

 

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32