SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Vad är det med Lisa?

Författare:

Malin Roca Ahlgren

Illustratör:

Emil Maxén

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Barnbokserien om ADHD och NPF

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-04

Antal sidor:

79

Vikt:

200 g

ISBN:

9789188195272

VAD ÄR DET MED LISA?
en bok om ångest

Malin Roca Ahlgren
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

Vad är det med Lisa? är uppföljaren till "Coolt med ADHD" och "Jag har ADHD". Den handlar om Lisa som är 13 år och går i samma klass som Alice som har ADHD och är huvudperson i de andra böckerna. Lisa bor med sin mamma och sin katt Smulan. Hon spelar gitarr och Minecraft. Och så har hon ångest.

Boken handlar om trettonåriga LIsa som lider av ångestattacker. Hon är bland annat överkänslig för starka ljud, oväntade situationer och när det ställs för många krav på henne. I skolan blir det skolsystern Sofie som tar hand om henne när det är som värst. Hemma är det den förstående och tålmodiga mamman som försöker hjälpa henne. I berättelsen beskriver författaren att Lisa också är i kontakt med BUP. På BUP möter hon klasskamraten Alice som har ADHD. Flickorna blir kompisar och även klasskamraten Tore börjar ibland att umgås med tjejerna.

Tanken med denna bok är att lyfta och sprida kunskap om ångest och psykisk ohälsa. Den är tänkt som ett stöd för ängsliga, oroliga och ångestbenägna barn och deras föräldrar samt lärare i grundskolan.

Det är som om de kommer i klunga, mörka och stora. Inkränktar i huvudet på henne. Hon sitter helt stilla, försöker fokusera blicken på tapeten. Hennes andning blir snabb och hon knyter ihop händerna för att de inte ska börja darra. De är svettiga. Lisa vill skrika för att allt det där ska försvinna bort. Hon blundar igen för att se om det hjälper. I bakgrunden hör hon Kristin skrika: När du stupar nästa gång så vill jag bära dig. Låt mig vara din soldat.

LADDA HEM LÄRARHANDLEDNINGEN TILL BOKEN HÄR! -->>


Röster om boken:

Författaren Malin Roca Ahlgren har skrivit boken för att lyfta fram de ångestproblem som ofta kan förekomma hos unga. Boken avslutas med tips och råd om hur personer i närheten av den ångestdrabbade ska agera. Det påpekas också hur viktigt det är att öka sin kunskap om ångest. Berättelsen om Lisa känns angelägen och tydliggörande. Den lättillgängliga texten passar bra som läsning för tonåringar, men även för skolpersonal och andra vuxna. De gråtonade illustrationerna av Emil Maxén visar huvudpersonen i olika situationer.
Margareta Brengdahl, BTJ. Publiceras i BTJ-häftet nr 12, 2016.

På Forums funktionshinders bibliotek får vi ofta frågan om vi har böcker som riktar sig direkt till barn. Barn behöver få läsa om sådant som de känner igen sig i. Genom böcker kan de få en ökad kunskap och förståelse för sin situation. Boken "Vad är det med Lisa?" fyller den funktionen och blir därför en viktig bok i vårt bibliotek.
- Kristina Eklund, socionom -

"Jag tycker det Malin gör är bra och  viktigt genom att skriva den här boken. Lycka till!"
- Mikael Wiehe -

"Lättillgängligt om det svåra när barn och unga mår dåligt. Berättelsen om Lisa ger oss vägledning. Och hopp."
- Inger Jacobsson, bitr. Rektor -

"En gripande, hoppingivande och helt fantastisk bok"
- Christian Dahlström, författare inom psykisk ohälsa -

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

COOLT MED ADHD

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

JAG HAR ADHD

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

LÄS MER»


SKUGGAN I FÖNSTRET

Annika W. Mattson
Pris: 129kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

 

Hitta fler ungdomsböcker»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32