SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

SÅ HÄR HANDLAR DU: 
Hittar du något du gillar? Böckerna beställer du genom genom att maila in din order till info@kikkuli.com 
Böckerna får du i brevlådan inom 3-5 dagar. Observera att porto tillkommer (enligt postens taxa). Du får med en faktura som du betalar in inom 20 dagar.

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Ville på korttids

Författare:

Norea Malmström

Illustratör:

Jenny Brorsson

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-09-01

Antal sidor:

36

Vikt:

241 g

ISBN:

9789188195555

 

VILLE PÅ KORTTIDS

Norea Malmström
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

Ville är en busig kille som tycker om att leka med sina kompisar. Ibland åker han till korttids, som är lite som ett extrahem. Där händer en massa kul. Den här gången får vi följa med Ville och hans korttidskompisar på en utflykt där Ville behöver använda sin speciella talang för att lösa ett problem.

Boken är illustrerad av Jenny Brorsson. Boken innehåller teckenspråk som Ville använder sig av för att kommunicera.

 

OM FÖRFATTAREN NOREA MALMSTRÖM:

Norea debuterar med boken Ville på korttids.

"Där är jag! Och det där är du", brukar barnen på jobbet bestämma när vi läser böcker och tittar på bilderna. Ofta försöker de hitta likheter mellan oss och karaktärerna, och fnissar förtjust när jag byter ut sagofigurernas namn mot våra egna. Lässtunderna med de här barnen är en av de viktigaste stunderna under dagen. Tillsammans får vi dyka in i en annan värld, en värld där vi kan vara med om äventyr men under trygga förhållanden. Vi får förvånas, glädjas och ibland förfasas över karaktärernas påhitt. Någonting händer mellan oss när vi läser.  

Det kan vara lätt att dra slutsatsen att barn som inte lär sig läsa inte heller är intresserade av att lyssna på sagor. Kanske är det därför barnboksutbudet är skralt när det kommer till målgruppen barn med särskilda behov. Så kan vi inte ha det, tänkte jag och började fila på en manusidé. Jag ville skriva en bok som tilltalade barn med funktionsvariationer, men inte ur ett förklarande utifrånperspektiv. För grejen är att de här barnen vill också känna igen sig i sagokaraktärer. De vill höra historier där de själva är representerade, där deras vardag också pratas om. Faktum är att de inte är barn med särskilda behov, utan barn med alldeles vanliga behov som ibland kräver särskilda insatser.  

"Ville på korttids" är en bok där barnens funktionsnedsättningar blir styrkorna som räddar situationer, där deras specifika egenskaper är nödvändiga för att komma vidare. För så är det ju ofta. Det som för några kan se ut som hinder är för andra bara möjligheter.  

 

RÖSTER OM BOKEN

Ville på korttids är en vardagsskildring som utspelar sig i en värld som de flesta barn inte känner till. Boken fyller därför en viktig funktion i upplysningshänseende. Den leder till ökad förståelse för hur barn med olika typer av funktionsnedsättningar lever i vardagen. Barn som läser den får också möjlighet att lära sig några tecken vilket ökar möjligheterna för att skapa bryggor mellan funktionshindrade och barn utan funktionsnedsättningar.

// Anna Lärk Ståhlberg, chefsredaktör på Kikkuli Förlag

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

LEA LEJONTÄMJARE PÅ PRINSESSKALAS

Lotte Lannerberth
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

 

LEA LEJONTÄMJARE OCH ÖVERSOVNINGEN

Lotte Lannerberth
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

LÄS MER»

 

ADDI KNÄCKER KODEN

Idriz Zogaj
149 kr
(Häftad) Ålder 6-9år


LÄS MER»


Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32