SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Bakom horisonten

Författare:

Georg Zyka

Illustratör:

Johanna Öst

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Limmad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-10

Antal sidor:

157

Vikt:

ca 259 g

ISBN:

9789188195302

BAKOM HORISONTEN

Georg Zyka
Pris: 169 kr
(Häftad) Ålder 14-16 år

Det gäller att våga i livet, att våga ta ett steg till ut i det okända. Alex, 16 år, bor med sin pappa och har börjat i gymnasiet. De har en god relation, men båda bär på sina egna drömmar. Mest tänker Alex på Eylem som går på teaterlinjen. Alex och hans kompis Nico umgås mycket, men gör egentligen ingenting som Alex gillar. Han vill bryta sig ur, men vågar han eller vågar han inte? Han läser en text på skolans anslagstavla där man söker någon som kan sufflera. Nu tar han steget ut och ger sig in i teatervärlden. Han lär sig texter, går upp på scen och framför
allt lär han känna nya människor. Eylem ser också Alex och kärlek uppstår. Premiären genomförs på ett oväntat sätt och framför allt får Alex testa sin förmåga. Familjelivet är komplicerat och samtidigt utvecklande. Alex och
han pappa stöttar varandra.

 

”Bakom horisonten ”, är en roman som på ett gripande sätt skildrar tonårskärlek, relationen mellan son och pappa, och vänskap mellan unga människor. Den handlar också om att våga utmana sig själv och växa som individ. Boken utspelar sig i Malmö, på teaterscenen och i skolans värld.

 

OM FÖRFATTAREN GEORG ZYKA

Georg Zyka har tidigare skrivit ungdomsromanen "På andra sidan", samt böckerna "Klassrummet som spelplats" och "Det pedagogiska teaterhjulet". Zyka är dessutom dramatiker och hans ungdomspjäser har spelats i Sverige, Norge och Danmark.

RÖSTER OM BOKEN

Med en fin känsla beskriver författaren Alex inre liv och röst och jag lider med honom när han våndas och jag gläds med honom när han vågar ta för sig av livet och av kärleken. En berättelse som jag tror många ungdomar kan identifiera sig med, om att söka sin plats i tillvaron och ta reda på vem man egentligen är.
Det här är en berättelse om att utmana sig själv och att växa genom att söka sig utanför sin bekvämlighetszon. Det är en berättelse om att bli vän med sig själv och att våga följa sina drömmar.
Det är också en berättelse om att vara kär, att längta efter beröring som man bara vet kommer att bli magisk. Att stå bredvid den personen man gillar och darra av längtan efter den.
Det handlar om att vara ung och i transformation, om att hitta sig en plats i livet och om att man aldrig blir för gammal för att drömma. Men framförallt om att man måste vara sann mot sig själv!

Emma Bister - Bokpratarna

Bakom horisonten skildrar på ett trovärdigt sätt hur jobbiga ungdomsåren kan vara. Utseende, grupptryck och att inte vara med i gänget är så viktigt för så många. Alex självförtroende är inte på topp och han vet inte hur han ska komma vidare i livet. Skildringen berör med hemlig förälskelse, gammal och ny vänskap och plötsliga dramatiska händelser. Alex vågar och vinner stort. Relationen till fadern, vännerna och Eylem är känslomässigt starkt tecknade. Malmömiljöerna gör att verkligheten är där. Uppbrottet med kaotiska känslor följt av acceptans är också att våga leva livet. Språket är nära och mitt i prick.

/ Göran Ilestam, Läkare

 

Författaren Georg Zyka är väl insatt i ungdomars sätt att leva, tänka och tala.
Meningarna kan vara långa med många detaljer och undertexter. De flesta kapitel avslutas med en upprepning av det viktigaste budskapet, vilket är tankeväckande och bra.
// Publiceras i BTJ-häftet nr 24, 2016.
Lektör Ulla Lundberg

På ett målande och nära sätt beskriver författaren Alex vardagsliv. Hur han får anstränga sig för att passa in i skolan för att inte riskera att hamna utanför. Hur en ung man tänker på kärleken och stegvis vågar närma sig det andra könet. Boken är vacker och gripande och ger hopp till unga människor att det går att utmana sig och våga ta steg som man aldrig trott att man skulle klara av innan och hur mycket man växer på det som individ.

// Anna Lärk Ståhlberg, redaktör på Kikkuli Förlag.

 


 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

PÅ ANDRA SIDAN

Georg Zyka
Pris:169 kr
(Häftad) Ålder 14-16 år

 

VEM VINNER SYNNÖVE

Kristin H Silvennoinen 
Pris:196 kr
(Häftad) Ålder 12-15 år


KÄRA DAGBOK

Sofia Hedman
Pris: 169 kr
(Häftad) Ålder 10-14 år

 

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32