SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Börja sluta snutta

Författare:

Emma Lidholm Sundberg

Illustratör:

Elisabeth Lidholm

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Ja - PEPP

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-04-15

Antal sidor:

ca 26

Vikt:

154 g

ISBN:

9789188195753

BÖRJA SLUTA SNUTTA

Emma Lidholm Sundberg
Pris: 98 kr
(Inbunden) Ålder 0-6 år

Pepp är en bokserie utformad för att uppmuntra och peppa barn i olika vardagssituationer. Böckerna innehåller roliga rim och konkreta tips på hur man kan göra för att allt ska gå lite lättare. Böckerna kan läsas oberoende av varandra och i vilken ordning som helst. "Börja sluta snutta" är den fjärde PEPP-boken i serien.

Den första som kom ut var "Börja hjälpa till".
Bok nummer två är "Börja kunna själv". Tredje boken heter "Börja vara fler".

Utdrag ur boken:

Oj vad stor du har blivit!
Jag såg knappt att det var du.
Du måste ha växt flera meter.
Hur många år är du nu?

Har du hunnit fylla tre år?!
Nu skojar du med mig.
Det känns ju som igår
jag bar omkring på lilla dig.Nedan presenteras titlarna på de övriga böckerna i serien som kommer att komma ut inom kort:

-BÖRJA HJÄLPA TILL (Utgiven 2015)
-BÖRJA KUNNA SJÄLV (Utgiven 2016)
-BÖRJA VARA FLER (Utgiven 2017)
-BÖRJA BAJSA POTTAN (Ej utkommen än)
-BÖRJA SLUTA SNUTTA (Utgiven 2018)
-BÖRJA SUSSA SÄNGEN (Ej utkommen än)
-BÖRJA VARA KOMPIS (Ej utkommen än)
-BÖRJA VÅGA SJÄLV (Ej utkommen än)
-BÖRJA GAPA STORT (Ej utkommen än)
-BÖRJA SMAKA PÅ (Ej utkommen än)

Peppböckerna vill med hjälp av barnets egen motivation locka fram kraften att vilja prova på att börja med saker som är ett naturligt nästa steg i utvecklingskurvan.

 

OM FÖRFATTAREN EMMA LIDHOLM SUNDBERG & ILLUSTRATÖREN ELISABETH LIDHOLM:

Emma och Elisabeth debuterar i år som barnboksförfattare och illustratör. De är dottern och mamman som ligger bakom PEPP-böckerna, en helt ny barnboksserie om tio böcker som kommer att ges ut under 20015/2016. Första boken i serien heter "Börja hjälpa till".

Böckerna är menade att peppa och uppmuntra barn i olika vardagssituationer. Pepp-böckerna har genustänk och innehåller roliga rim och konkreta tips på hur man kan tänka och göra för att allt ska gå lite lättare. Hitta barnets egen motivation och kraft att vilja prova på nya saker.

Emma är 34 år och kommer från Uppsala. Hon är mamma till två pojkar på 5 och 10 år, den äldsta med autism och diabetes. Hon arbetar till vardags på förskola men hennes dröm är att kunna försörja sig helt eller delvis på författarskapet och låtskrivandet. Hon hittade passionen i skrivandet i samband med att hennes äldsta son fick diabetes för ungefär ett år sedan.

Sjukhusperioden var en tuff tid och skrivandet blev hennes sätt att handskas med situationen. Hon kände att hon som ensamstående mamma till två pojkar behövde ha ett arbete som hon kunde utföra i hemmet med närhet till sina söner som nu behövde henne extra mycket.

Nu väcktes en kreativ ådra till liv. Idén till Pepp-böcker kom fram genom att hon på sjukhuset började använde sig av egenskrivna berättelser för att få hennes son att våga ta sprutorna. Men varför sluta där, tänkte hon. Hennes yngsta son var i stadiet där det var dags att sluta med nappen och hennes systerson behövde en peppande text för att börja använda pottan. "Börja bajsa pottan" och "Börja sluta snutta" växte fram där i sjukhussängen.

Illustratören till böckerna heter Elisabeth och hon är även Emmas mamma. Tecknandet har alltid haft en stor plats i Elisabeths liv. Redan som liten målade hon upp fantasirika berättelser för hennes vänner. Även Emma har fått ta del av hennes kreativa illustrationer och egenpåhittade sagor under sin uppväxt.

Elisabeth har även hon arbetat inom förskola och upptäckte ganska snart kraften i att kommunicera med barnen genom bilder. Att teckna är också väldigt mediterande. Ett fint sätt att varva ner, säger Elisabeth.

På frågan om hur det känns att få ge ut en egen barnboksserie svarar Emma att det har varit en fantastisk resa som stärkt henne som person och fått henne att inse att inga drömmar är för stora. Men visst får man nypa sig i armen ibland.

- Det är verkligen en dröm som förverkligats. Nu ser vi inga hinder. Emma och jag har redan planer på framtiden och nya böcker i tankarna, säger Elisabeth.

OM BOKEN I PRESS OCH MEDIA

Mor och dotter debuterar med bokserie för barn - Sveriges Radio P4 2015-10-01

Pepp är en bokserie i tio delar med genustänk för att peppa barn i förskoleålderna i olika vardagssituationer med titlar som; "Börja vara kompis", "Börja kunna själv" & "Börja bajsa pottan".

Lyssna på reportaget ->>

RÖSTER OCH RECENSIONER

Liksom de tidigare böckerna är detta en charmig och behändig liten bok med fina illustrationer och med text på rim. Den här gången handlar det om att sluta med nappen. Boken är pedagogiskt uppbyggt, underfundigt skriven och har ett barnperspektiv. Det börjar med att barnet vuxit och blivit så stort. ”Jag såg knappt att det var du. Du måste ha växt flera meter. Hur många år är du nu? Men vad är det jag ser? Vad är det som guppar i munnen? Jag trodde du hade slutat, ska inte nappen va´ försvunnen?”.
Med glimten i ögat följer uppmuntrande ord och tips på hur barnet självmant ska vilja sluta med nappen genom att bestämma en dag i almanackan.//

Hillevi af Kleen
Publiceras i BTJ-häftet nr 13, 2018

På ett pedagogiskt och peppande sätt talar Emma Lidholm Sundberg direkt till det läsande barnet. Förhoppningsvis hjälper boken till med det svåra att sluta använda napp. Bilderna är enkla för barn att ta till sig och känna igen sig i.

// Anna Lärk Ståhlberg, chefsredaktör på Kikkuli Förlag

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

BÖRJA HJÄLPA TILL

Emma Lidholm Sundberg
(Inbunden) Ålder 0-3år

LÄS MER»BÖRJA KUNNA SJÄLV

Emma Lidholm Sundberg
Pris: 98 kr
(Inbunden) Ålder 0-3år

LÄS MER»

BÖRJA VARA FLER

Emma Lidholm Sundberg
Pris: 98 kr
(Inbunden) Ålder 0-3år

LÄS MER»

ADDI KNÄCKER KODEN

Idriz Zogaj
Pris: 149 kr
(Inbunden) Ålder 6-9 år


FINA FISKEN

Anna Bergholtz
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-9år

 

Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32