SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Det turkosa kuvertet

Författare:

Ann Palmnäs

Layout:

Josefine Aspenstrand

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-10-15

Antal sidor:

136

Vikt:

230 g

ISBN:

9789188195296

DET TURKOSA KUVERTET

Ann Palmnäs
JUST NU: 159 kr (ordpris: 220 kr)
(Häftad) Ålder: Vuxen

Är det verkligen så att den som är rikast när den dör vinner? Information och reklam om pensionsplanering fokuserar nästan uteslutande på pengar: Vi måste jobba mer och spara mer för att bygga upp ett så stort kapital som möjligt. Gör vi det kommer vi en dag, enligt reklamen, att bli lyckliga pensionärer med ett rikt liv.

Boken ” Det turkosa kuvertet – Rikast vinner!” lyfter fram ett mycket viktigt perspektiv på rikedom och livskvalitet. Den beskriver på ett lättsamt och konkret sätt hur vi kan passionsspara och relationsspara medvetet och långsiktigt. Boken belyser också att det frigörs tid mellan livspussel och pension, som kan användas klokt.

 

KORTVERSION AV BOKEN HITTAR DU HÄR -->>

OM FÖRFATTAREN ANN PALMNÄS:

När mina barn flyttade till Kanada och Örebro för att plugga hamnade jag i tiden mellan livspussel och pension. Jag började leta böcker, intervjuade folk i olika åldrar och insåg att det är en fas i livet som är i stort sett osynlig. Vi kan prata och läsa om livspusslets utmaningar hur mycket som helst, och vi översköljs av budskap om att vi ska spara pengar för att i en avlägsen framtid kunna vandra lätt grånade, men vackra och lyckliga, på en strand med vårt livs kärlek. Vi ska avstå pengar idag för att bli lyckliga i framtiden. Ser du också luckan som finns både i tiden och i resonemanget? Vad kan vi göra mellan livspussel och pension för att både njuta av den tiden på bästa sätt och använda den för att lägga en bra grund för nästa fas?

 

Jag hittade inte någon bok om denna borttappade, men viktiga, del av livet, så nu har jag skrivit den själv. I min bok får du inte några investeringstips när det gäller pengar. Jag är visserligen civilekonom och jobbar med näringslivsutveckling, men jag föredrar ord framför siffor. Boken innehåller faktiskt knappt en enda siffra utöver sidnumreringen. Jag ifrågasätter inte pensionssparande, men jag anser att resonemanget måste vidgas. Ordentligt.

Utan att be om ursäkt stjäl jag friskt från pensionsreklamen och lanserar begrepp som Ditt turkosa kuvert, relations- och passionssparande med mera. Min bok är en idébok fylld av konkreta exempel, fakta och övningar. Jag hoppas de ska inspirera dig som läsare att göra dina egna viktiga vägval som ger dig ett gott liv på vägen fram till den där promenaden på en fjärran strand tillsammans med någon du tycker om. Eller fram till något helt annat som du bestämmer att du vill se i din kristallkula.

Du har världens chans att reflektera över vad du tycker är bra i ditt liv just nu och vad du vill förändra. Du får mer tid att väcka liv i intressen, drömmar, nya och gamla relationer. Det är viktigt att ta den chansen, tänker jag, för under livspusslet byggs relationer och intressen ofta kring barnen. Men när de flyttat hemifrån bryts de sammanhangen och kanske även de relationerna. Så går åren. Många vittnar om att nästa relationstapp kommer i samband med pensioneringen, då telefonen plötsligt blir väldigt tyst.

För första, men inte sista, gången har jag skrivit ett bokmanus och det har varit ett sant passionssparande. Jag är en van moderator och föreläsare och längtar efter att få ge mig ut och träffa alla andra som också vill lyfta fram den härliga tid i livet som hamnat i bakvattnet, men förtjänar all uppmärksamhet. Steg ett på en spännande vandring är taget.

www.turkosakuvertet.se


RÖSTER OM BOKEN

"Du har verkligen lyckats att motivera och samtidigt ge verktyg för att flytta positioner framåt. Jag är imponerad över hur du använder verktygen och sätter dem i just det här sammanhanget. Du gör det enkelt för den som vill använda dem. Jag hoppas att intresset att dyka ner i ämnet är stort (det borde vara närmast oändligt) och att du kommer ha fullbokat med föreläsningsuppdrag framöver."

Första gången jag läste manuset noterade jag hur lite jag medvetet investerade i mina relationer. Hade ingen klar tanke om hur ofta jag borde ta kontakt med mina vänner och bekanta för att vårda relationerna. Kände att manuset fyllde en viktig uppgift. Jag har förändrat mitt beteende gentemot mina nära och kära och även vågat säga nej till förfrågningar tack vare att jag blivit bättre på att favorisera mina passioner framför alla måsten jag själv tidigare skapade. Jag tycker att denna bok fyller ett viktigt glapp och därför valde jag att ge ut denna bok på mitt förlag. Läs den och förändra ditt liv till det bättre!
// Anna Lärk Ståhlberg - redaktör och ägare av Kikkuli Förlag

 

 

BOKEN I MEDIA

Sprider ordet om "passionssparande" - TTELA 20161019
Trollhättebon Ann Palmnäs tröttnade på att man bara pratar om pengar när man planerar sin pensionering. Hon gjorde slag i saken och under tisdagseftermiddagen hade hon boksläpp för boken om passionssparande.

Planera för pension - mer än bara pengar - P4 Väst 20161018
Pensionsplanering har reducerats till en fråga om pengar, anser Ann Palmnäs från Trollhättan. I sin nya bok "Det turkosa kuvertet - Rikast vinner" fokuserar hon på personliga intressen och relationer.

  

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

GÖR NÅNTING VACKERT AV
ALLT SOM GÅR SÖNDER HÄR

Charlotta Westerberg
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 12-15 år

LÄS MER»

 

TÄNKER DU INNAN DU ÄTER?

Frida Nordman, Josefine Hamar, Linn Bredberg, Moa Krus, Ronja Nyström Jansson
Pris: 129 kr
(Spiral) Kokbok

LÄS MER»


DET FUNKAR

Johan Seige
Pris: 230 kr
(Häftad) Ålder: Vuxen

LÄS MER»

 

Hitta fler böcker för vuxna »

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32