SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Flingan

Författare:

Maud Mangold

Illustratör:

Sassa Buregren

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2014-10

Antal sidor:

25

Vikt:

ca 250 g

ISBN:

9789189610934

FLINGAN

Maud Mangold & Sassa Buregren
Pris: 159 kr

(Inbunden) Ålder 3-6 år

Flingan får nästan plats i en blåklocka. Hennes värld är så tyst att hon inte ens kan höra när åskan dånar. Det är ensamt och Flingan undrar så mycket över ljuden. Hur de låter, om de känns eller går att fånga?

En dag möter hon en humla som ger henne svaren. Med en magisk mössa kan hon höra allt, både de vackra ljuden och de hemska.

Flingan är en saga för de minsta. Den vänder sig till barn med nedsatt hörsel eller barn som möter hörselskadade i sin vardag.

 

 

 

 


OM FÖRFATTAREN OCH ILLUSTRATÖREN


Foto: Malin Arnesson, Kabusa

Maud Mangold skriver för barn i alla åldrar. Mest har det blivit barnromaner för mellanåldrarna i en gengre hon vill kalla magisk realism för barn. Det handlar om vanliga barn i sin vardag där fantasin blommar ut. För tänk om det den där konstiga roten är levande. Den där underbara lekfulla osäkerheten i tillvaron har hon alltid älskat, för vad är det som säger att allt verkligen är som vi tror?

Maud Mangold gör också bilderböcker i nära samarbete med konstnären och illustratören Sassa Buregren. Sassa Buregren är även hon författare och skriver och målar böcker för barn.

När hon växte upp var det bilderna som tog henne igenom texter. Uppslag med bara bokstäver bläddrade hon förbi. Hon läste bara de sidorna där det fanns bilder och det blev ganska konstigt ibland. Men bilder gjorde henne nyfiken och då tog hon sig besväret att stava mig igenom texten. Så för alla de barn som är som hon var, har hon ritat och målat massor av bilder i sina böcker. Stora bilder och små bilder, ramar och anfanger. Texten ligger i hanterliga block däremellan. Bildgodis på varje uppslag!

Läs mer om Maud Mangold på hennes hemsida:

Läs mer om Sassa Buregren på hennes hemsida:

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

TOVE VA VA OCH HÖRAPPARATERNA

Tove Lagerqvist
Pris: 160 kr
(Inbunden) Ålder 3-8 år

VAD HAR DU I ÖRAT KAJSA?

Katrin Svensson & Tina Back
Pris: 176 kr
(Häftad)

Kajsa har hörapparat. Boken beskriver hur det är att vara liten och vara hörselskadad.
En lättläst bok som hörselskadade barn kan läsa själva.

 

BARNEN PÅ HÄSTGÅRDEN ORRARYD

Ulla Ståhlberg
Pris: 165 kr
(Häftad) Ålder 6-9 år

Anton hör till de många barn som föds som eller blir döva av sjukdom, olyckor eller annat. Han får ett implantat inoperat i huvudet, en slags hörapparat. Följ med Anton på hans äventyr med hästarna och barnen i gruppen på hästgården Orraryd.

 

 

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32