SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Gör nånting vackert av allt som går sönder här

Författare:

Charlotta Westerberg

Fotograf:

Carolina Romare

Omslag och form :

Linda Oskfred
Redaktör: Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-08

Antal sidor:

161

Vikt:

268 g

ISBN:

9789188195319

GÖR NÅNTING VACKERT AV ALLT SOM GÅR SÖNDER HÄR

Charlotta Westerberg
Pris: 159 kr
(Häftad) Ålder: 12-15 år

"Gör nånting vackert av allt som går sönder här" är en modern och gripande ungdomsroman om relationer och hur det är att ha en kompis som har en bror som är förståndshandikappad.

”Finns du, du som kanske känner som jag? Att sommarlovet mest är skittrist och ensamt? Finns du, du som gillar att hitta på grejer, men som är trött på att bara hänga med dina egna tankar och dig själv? Okej, om du läser det här kan du gärna skriva en rad och berätta ...
Galningar undanbedes. Tack å hej!

Milla ångrar sig nästan genast. Varför skrev hon så där egentligen? Och tänk om ingen svarar?

Hennes sommarlov tar snart en oväntad vändning.

Millas sommarlov är långt ifrån fyllt av umgänge och spännande händelser. Hennes bästa vän spenderar tid med sin pappa på västkusten, Millas mamma måste arbeta och några pengar över till Milla att göra saker på egen hand finns inte. Hon får försöka sysselsätta sig själv och i hemlighet önskar hon att skolan ska börja igen. En dag skriver Milla av en ingivelse ett inlägg på ett forum på internet och frågar om det finns någon annan i närheten som känner som hon och vill ha sällskap. Ett svar från en Astrid ändrar Millas sommarlov helt och hållet.

Titeln är hämtad från en låt av musikern Tomas Andersson Wij.

RÖSTER OM BOKEN:

 

"Gör nånting vackert av allt som går sönder här" är en annorlunda bok som fyller ett tomrum. Mycket av texten är skriven i en sorts flytande dialog som gör texten lätt att läsa och bidrar att en kommer nära personerna. Titeln är hämtad från en låt av Tomas Andersson Wij med samma namn. Det är Charlotta Westerbergs debutbok, jag hoppas att det kommer fler. Läs hela recensionen här -->
//Christina, Biblioteksbubbel

"Boken griper tag i en från första stund. Charlotta Westerberg skriver med ett driv som gör det omöjligt att lägga ifrån sig boken. Man känner igen sig i Millas karaktär och skäms nästan stundtals över de förutfattade meningar människor har kring förståndshandikappade människor. Man skrattar högt och gråter med en klump i halsen. En bok som kan förändra attityder i samhället. Absolut en av de bästa ungdomsböcker jag har läst".

// Anna Lärk Ståhlberg, redaktör på Kikkuli Förlag


Detta är en historia som många barn och tonåringar kan relatera till. Ensamhet, den första kärleken och att vara skilsmässobarn är teman som tas upp i denna roman. Charlotta Westerberg behandlar dessa teman väl och beskriver dem nyanserat och insiktsfullt. Hennes språk är anpassat till målgruppen och historien känns genuin och flyter på fint romanen igenom. Gör nånting vackert av allt som går sönder här är en mycket bra debut som är baserad på egna erfarenheter och det bådar gott inför kommande verk. Läsvärt för yngre läsare mellan 12 och 15 år.

Publiceras i BTJ-häftet nr 19, 2016.

// Lektör Teresa Vihtma

OM FÖRFATTAREN:

 

Charlotta Westerberg har sina rötter på Österlen, men bor numera i Malmö där hon arbetar som barn- och ungdomsbibliotekarie. Gör nånting vackert av allt som går sönder här är hennes romandebut.

Berättelsen bygger till stora delar på författarens personliga erfarenheter. Hon har vuxit upp med att ha ett syskon som alla jämt lägger märke till och har vuxit upp som skilsmässobarn. Samtidigt tänker hon att detta är en berättelse för alla som tycker om att läsa om vänskap,familjerelationer och den första, trevande tonårsförälskelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 Foto: Carolina Romare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

LINA + RYMDEN = TOBBE

Gustaf Lingmark
Pris: 89 kr
(Häftad) Ålder 14-16 år

LÄS MER»

 

 

BRÄND

Marianne Wallin
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 14-16 år

LÄS MER»


COOLT MED ADHD

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder9-12år

LÄS MER»

 

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32