SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Hästar med hyss

Författare:

Anne Adre Isaksson & Lena Karlsson

Illustratör:

Lena Karlsson

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-05-01

Antal sidor:

61

Vikt:

359 g

ISBN:

9789188195357

HÄSTAR MED HYSS

Anne Adre-Isaksson & Lena Karlsson
Pris: 195 kr
(Inbunden) Ålder 6-9 år

Hästar har precis som människor var och en sin alldeles speciella personlighet. En del utvecklar beteenden som man kan bli imponerad av, irriteras över, fnissar åt...

I den här boken får du träffa några hästar med speciella egenskaper och starka personligheter. Du kan läsa om den lilla falabellan Tingeling vars skönhet har stigit henne åt huvudet, Washington som snor hönsens foder, Gjöf som kan öppna stalldörren själv, Järvsöfaks som är kungen av trav och beter sig som en. Och många fler ...

Dessutom får du pysseltips på verkligt speciella hästar från sagor och myter såsom åttafotade Sleipner, Pegasus med vingar, Pippis Lilla Gubben med mera.

PAKETPRIS!
Köper du både Hästar med hyss och Häst är bäst betalar du bara 298 kr för båda!

 

 

EXTRAERBJUDANDE!

Du får köpa "Ponnypåsen" för halva priset när du beställer "Hästar med hyss" eller "Häst är bäst".

PONNYPÅSEN
Favoriten för alla som älskar hästar.
Vykort, brevpapper, klistermärken och en fantastiskt jätteposter att sätta upp på väggen - allt med fina hästmotiv! Dessutom medföljer en klurig pysselbok med ponnypyssel och roliga kalastips!

Innehåll:

  • 4 fina hästvykort
  • Härlig poster i jätteformat (420 x 594 mm)
  • 6 supergulliga brevpapper
  • Klurig pysselbok med ponnypyssel och kalastips
  • 33 klistermärken i olika storlekar

210 x 297 mm. Färg. Inplastad.

SPECIALPRIS 48 kr (ord pris 96 :-)

BESTÄLL BOKEN OCH PONNYPÅSEN GENOM ATT MAILA TILL:
info@kikkuli.com

OM FÖRFATTAREN ANNE ADRE ISAKSSON & LENA KARLSSON:

Anne Adre-Isaksson är journalist med hästar som sitt stora intresse. Hon har ridit islandshäst i 23 år och har nu en egen islandshäst som är åtta år.

Anne har varit redaktör för Sveriges travhästägares medlemstidning (RST Travsport) och är nu redaktör för tidningen Travhästen, en medlemstidning för landets travhästuppfödare. Hon medverkar även ibland i tidningen Islandshästen.

Anne och Lena har samarbetat i många år och har bland annat gjort tidningarna Att adoptera (Adoptionscentrums medlemstidning) och RST Travsport tillsammans.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att komma ut med sin första bok. Det har varit så inspirerande att få göra en bok om sitt stora intresse och förhoppningen är förstås att sprida kunskap om hästar, öka förståelsen och locka barn till ridskolorna, där ju forskning visat att barn lär sig så mycket mer än att bara rida och ta hand om hästar. Där utvecklas även ledarskap och det stärker självkänslan att umgås med hästar, säger Anne, som hoppas kunna ge ut fler böcker om hästar framöver.

 

RÖSTER OM BOKEN

Boken hästar med hyss är en härligt färgglad bok som innehåller en mängd härliga hästar, alla med stark vilja och särdrag. Jag gillar upplägget i boken - att hästarna får var sin sida och blir liksom idoler. Sen är det också härligt att få en rad med pysseltips som man kan greja med hemma när barnen blir hästsugna.
// Anna Lärk Ståhlberg, redaktör på Kikkuli Förlag


Recension
Publiceras i BTJ-häftet nr 15, 2017.

Hästar med hyss beskriver ett antal hästar och deras små egenheter. Boken har ett uppslag per häst med ett foto av hästen, en kort berättelse i jagform där hästen berättar, och sedan finns här söta teckningar av Lena Karlsson. Ungefär hälften av hästarna som är med i boken är islandshästar och de andra är t ex falabellan Tingeling, Järvsöfaks, travhästen J.J. Watt, den lilla shetlandsponnyn Sheridan. Sist i boken finns tips på hur man kan pyssla ihop olika klassiska hästar, som t.ex. Lilla Gubben, Sleipnir, Pegasus, Rimfaxe och Skinfaxe. En liten men både viktig och rolig koppling till hästar i mytologin och i litteraturen. Det är ett roligt och annorlunda grepp att man valt att plocka fram personligheter och olater hos hästarna, då det inbjuder till både skratt, igenkänning och fantasi. Texterna fungerar bra både för nybörjarläsaren och som högläsningsbok.

// Lektör Annakarin Lindberg, BTJ

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

HÄST ÄR BÄST

Anne Adre-Isaksson & Lena Karlsson
Pris: 195 kr
(Inbunden) Ålder 6-9 år

 

DRUTTEN OCH PLUTTEN LEKER CIRCUS

Anna Hansson & Jennie Elverstig
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-8 år

 

KIT DEN LILLA VILDHÄSTEN

Willy Klaeson
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-12år


OLIKA SOM BÄR

Henry Bronett & Jeanette Håkansson
Pris: 179 kr
(Inbunden) Ålder 6-9år

 

Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32