SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Hästhandlarens stalltjejer

Författare:

Cecilia Wedmark

Illustratör:

Katarina Dahlquist

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-03

Antal sidor:

90

Vikt:

275 g

ISBN:

9789188195227

HÄSTHANDLARENS STALLTJEJER

Cecilia Wedmark
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

Pia bromsade in under bron och tog stöd mot betongpelaren. Hon kastade en hastig blick på klockan. Hon var precis i tid. Tova och Mina skulle säkert vara sena – som vanligt. Utan att stiga av cykeln fiskade hon upp telefonen ur jackfickan.

Skynda, det är kallt, skrev hon och skickade meddelandet till de båda tjejerna.

Det var här de brukade träffas för att tillsammans fortsätta till stallet. Bron gav åtminstone ett visst skydd mot vinden som obarmhärtigt blåste över de öppna fälten. Undrar hur många timmar hon hade tillbringat här i väntan på tjejerna? Kunde de aldrig vara i tid? Hon kände irritationen växa. Klumpen i magen krympte en aning – trängdes liksom undan av ilskan. Vem trodde de egentligen att de var? Hon skulle minsann cykla i förväg. Till råga på allt var hon hungrig. Kylskåpet där hemma hade varit tomt. Tova och Mina satt antagligen fortfarande vid sina köksbord och åt mellanmål.

Så börjar boken "Hästhandlarens stalltjejer". Den handlar om stallkompisarna Pia, Tova och Mina som delar det gemensamma intresset hästar. Men de är inte riktigt som vanliga hästtjejer. Vad vi menar med det får du reda på när du läser boken.

 

EXTRAERBJUDANDE!

Du får köpa "Ponnypåsen" för halva priset när du beställer "Hästhandlarens stalltjejer ".

PONNYPÅSEN
Favoriten för alla som älskar hästar.
Vykort, brevpapper, klistermärken och en fantastiskt jätteposter att sätta upp på väggen - allt med fina hästmotiv! Dessutom medföljer en klurig pysselbok med ponnypyssel och roliga kalastips!

Innehåll:

  • 4 fina hästvykort
  • Härlig poster i jätteformat (420 x 594 mm)
  • 6 supergulliga brevpapper
  • Klurig pysselbok med ponnypyssel och kalastips
  • 33 klistermärken i olika storlekar

210 x 297 mm. Färg. Inplastad.

SPECIALPRIS 48 kr (ord pris 96 :-)

BESTÄLL BOKEN OCH PONNYPÅSEN GENOM ATT MAILA TILL:
info@kikkuli.com

OM FÖRFATTAREN CECILIA WEDMARK:

Så länge jag kan minnas har mitt liv kretsat kring hästar, böcker och allt som har med Grekland att göra. Det är hos hästarna och i stallivet jag funnit ro och mått som bäst, det är i böckernas värld jag flytt verkligheten och sökt tröst, det är Grekland med dess uttrycksfulla språk, fantastiska mytologi och rika litteratur som fått mig att inse hur obetydlig och storslagen varje människa är. Vare sig jag vill det eller inte får allt jag skriver en grekisk touch.

Men alla världar har också en annan sida, en lite hårdare sida, en rangordning där det inte alltid är så lätt att hävda sig. Och hästvärlden är inget undantag. Åtminstone inte enligt mina erfarenheter. Hästhandlarnas stalltjejer blev ett försök att beskriva stallivets olika sidor – glädjen, gemenskapen men också rädslan, mindervärdeskomplexen och känslan av utanförskap. Med min bok vill jag särskilt slå ett slag för vänskap och trygghet, för att hitta mening i det enkla och att inte stirra sig blind på framgångar. För är det någonting jag vill att mina texter ska förmedla så är det att livet ska tas med en klackspark.

Som översättare av hästböcker för ungdomar har jag såklart läst hundratals hästböcker genom åren och ofta undrat om min upplevelse av livet i stallet verkligen skiljer sig så mycket från andras. Ibland verkar det faktiskt så.

Hästhandlarens stalltjejer är inte självupplevd, men helt klart inspirerad av min egen barndom i stallet. Tuvesson är till exempel en riktig person hämtad ur min egen ungdom, men i verkligheten var han grishandlare istället för hästhandlare. Tjejerna i boken är också påhittade, men har många likheter med kompisarna från ungdomsåren i stallet hos grishandlaren. Och faktiskt är just de tjejerna än i dag – drygt trettio år senare – fortfarande mina absoluta bästisar …

 

RÖSTER OM BOKEN

Hästhandlarens stalltjejer är en spännande bok med lagomt långa kapitel och fina illustrationer av Katarina Dahlqvist. Lämplig åt lite äldre barn som kan läsa själv, alternativt även yngre barn om någon läser för dem. Önskar så att den här boken funnits när jag själv var en ung hästtjej. Solklar bokklapp att köpa för er med hästintresserade barn, dom kommer att hjula av glädje.

// Jenny Valbrand, Jenny bibliotek

Hästhandlarens stalltjejer är skriven av Cecilia Wedmark och illustrerad av Katarina Dahlquist. De svartvita bilderna illustrerar en text som flyter på med lätt språk. Berättelsen handlar om tre tjejer som flytt ridskolans hierarkier och snobbism. De har sådan tur att de hittat ett annat stall på cykelavstånd där deras hjälp och engagemang både behövs och uppskattas. Det är en snäll hästhandlare som har stallet, men de kan inte fästa sig för mycket vid hästarna då de snart skall säljas vidare. Karaktärerna är ganska olika och har skilda förhållningssätt till hästar och livet, men de är ändå nära vänner. En dag dyker det upp en person de instinktivt tycker illa om och en spänningshistoria vävs in i berättelsen. Författaren försöker teckna skeenden som skall fördjupa karaktärerna och låta läsaren ana vilka de är som personer utanför stallet. Det blir lite ytligt, men ansatsen är god och om det blir någont ytterligare bok så finns goda förutsättningar att lyckas med detta. Jag hoppas verkligen på en fortsättning!

Publiceras i BTJ-häftet nr 9, 2016.
Lektör: Anna-Karin Lindberg

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

HÄST ÄR BÄST

Anne Adre-Isaksson & Lena Karlsson
Pris: 195 kr
(Inbunden) Ålder 6-9 år

 

 

KIT DEN LILLA VILDHÄSTEN

Willy Klaeson
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-12år


OLIKA SOM BÄR

Henry Bronett & Jeanette Håkansson
Pris: 179 kr
(Inbunden) Ålder 6-9år

 

Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32