SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Hästjuridik i vardagen

Författare:

Frida Treschow

Layout:

Linda Oskarsson

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-10-01

Antal sidor:

120

Vikt:

534 g

ISBN:

9789188195289

HÄSTJURIDIK I VARDAGEN

Frida Treschow
Pris: 220 kr
(Häftad) Ålder: Vuxen

Hästjuridik i vardagen är en enkel guide för hästägare om vad som gäller och vad som är viktigt att tänka på i olika situationer.

Boken omfattar bland annat viktiga områden och avtal om vad som gäller om du ska:

  • Köpa eller sälja häst
  • Låna ut din häst på foder eller själv bli fodervärd
  • Ta hjälp av en beridare eller någon som förmedlar hästköpet
  • Hyra ut stallplatser eller stå inackorderad i ett stall
  • Ha din häst på bete

Håll dig uppdaterad! Gilla boken på Facebook

OM FÖRFATTAREN FRIDA TRESCHOW:

Jag har alltid älskat hästar och varit aktiv inom hästsporten i hela mitt liv. Under alla år som tävlande, fodervärd, hästägare, inackorderad i stall och stallägare har det uppstått många juridiska frågor. När jag började läsa till jurist på universitet fick hästsporten stå tillbaka några år och jag fick bland annat lära mig allt jag behövde veta om köpeavtal, hyresavtal och vilka rättigheter samt skyldigheter man som hästägare har.

När min juristutbildning var avslutad hade jag stor användning av mina juridiska kunskaper inom hästbranschen. Det var när jag arbetade på domstol i Halland, som är Sveriges hästtätaste län, jag insåg att hästtvister var betydligt mer vanligare än jag någonsin kunnat förutspå. I hästtvister är det många gånger både känslomässiga utsvävningar och stora belopp inblandade. Hästarnas stora kostnader i samband med den känslomässiga aspekten är därför något som ofta står på spel inom hästjuridiken.

Att hästar i lagen betraktas som en ”sak ” eller en ”vara ” underlättar inte de juridiska bedömningar som görs. Det var där jag insåg att dels personer som arbetar med hästar på professionell nivå samt amatörer många gånger inte hade någon aning om vilka rättigheter eller skyldigheter de hade. Därför väcktes min vilja om att skriva en juridisk bok som hjälper personer att undvika eller förenkla rättsliga tvister.

Boken behandlar vad som gäller i olika situationer som vanligtvis uppstår när man hanterar hästar. Min tanke är att den ska användas som ett uppslagsverk då någon till exempel ska köpa en häst, hyra en boxplats eller ta emot en häst för tillridning, för att i framtiden undvika kostsamma tvister. Därför innehåller även boken ett stort antal standardavtal med tydliga förklaringar vad man bör tänka på. Med denna bok vill jag förenkla hästjuridiken och göra den tillgänglig på ett enkelt språk för personer som inte är insatta i juridiska regler.

 

BOKEN I MEDIA

HÄSTJURIDIK I VARDAGEN - Tidningen ridsport 16 nov 2016
Hästjuridik i vardagen är en guide för hästägare om vad som gäller och vad som är viktigt att tänka på i olika situationer olika situationer som vanligtvis uppstår när man hanterar hästar. Den kan användas som ett uppslagsverk då någon till exempel ska köpa en häst, hyra en boxplats eller ta emot en häst för tillridning. Boken innehåller ett stort antal standardavtal med tydliga förklaringar.

NY BOK OM HÄSTJURIDIK - Hästfocus 27 sept 2016
/.../ Boken du håller i din hand kommer att hjälpa dig att undvika dyra och tidskrävande hästtvister. Följer du punkterna i den här boken kommer köpet att underlättas, både för dig som är köpare och för dig som är säljare. Om du redan har råkat illa ut på grund av ett felköp eller en tvist kan boken ge dig vägledning om hur du kan gå vidare och minimera tvisten. /.../

 

 

RECENSIONER AV BOKEN

"Hästjuridik i vardagen" är precis vad det låter som en guide i juridik som du kan läsa en eller flera gånger, för att få en översikt av ämnet och undvika energikrävande och kostsamma tvister i framtiden. Men den är också värd att spara i bokhyllan och återkomma till när nya situationer uppstår, eller när det är dags att skriva ett avtal.”
Hippson.se

"Det här är en bok som har något att ge många inom hästbranschen och underrubriken, En praktisk guide för hästägare, stallägare och ryttare, stämmer väl.”
Tidningen Ridsport

”Hästjuridik ä en praktisk vägledning för oss hästmänniskor, skriven på ett lättförståeligt sätt med bra konkreta tips och exempel. Du får en bra grund i ämnet Hästjuridik och den ger dig hjälp att undvika dyra och onödiga hästtvister.”
Hästfocus

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

GÖR NÅNTING VACKERT AV ALLT SOM GÅR SÖNDER HÄR

Charlotta Westerberg
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 12-15 år

LÄS MER»

 

KIT DEN LILLA VILDHÄSTEN

Willy Klaeson
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-12år


Inez slänger döden i Fyrisån

INEZ SLÄNGER DÖDEN I FYRISÅN

Cristina Eklund
Pris: 169 kr
(Häftad) Ålder 14 år och uppåt

LÄS MER»

 

 

Hitta fler böcker för vuxna »

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32