SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

#Hypersjälar inom ADHD och autism

Författare:

Malin Roca Ahlgren, Anja Wikström och Jessica Stigsdotter Axberg

Formgivare:

Jessica Stigsdotter Axberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-04-25

Antal sidor:

320

Vikt:

300 g

ISBN:

9789188387103

Förlag:

MrsHyper AB

 

#HYPERSJÄLAR INOM ADHD OCH AUTISM

Malin Roca Ahlgren
Anja Wikström
Jessica Stigsdotter Axberg
Pris: 150 kr
(Häftad) Ålder: Vuxen

Vad innehåller boken?
27 #Hypersjälar delar med sig av sina bästa tips. Alla brinner de för att hjälpa, stötta, lära, öka kunskap inom områden som berör ADHD och Autism. Några är yrkesverksamma andra är privatpersoner, föreläsare, författare, journalister eller föreningar.

Förutom de 27 #Hypersjälarna intervjuas också en superentreprenör, en musiker, en tv-profil, en arbetssökande och en silversmideskonstnär. Du kan med fördel använda boken till att motivera politiker, BUP, skolor och föräldrar att skapa en hållbar förändring för människor med en NPF-diagnos.I slutet av boken har vi samlat lättillgänglig fakta om ADHD och Autism, och några diagnoser till såsom dyslexi och dyskalkyli. Du kan med fördel använda boken till att motivera politiker, BUP, skolor och föräldrar att skapa en hållbar förändring för människor med en NPF-diagnos. Vi hoppas verkligen att du får nytta av boken. Den här boken kan göra stor skillnad så hjälp oss gärna att sprida den.

Vad önskar vi att boken gör?
Med #Hypersjälar vill vi sprida kunskap och visa på all den goda vilja, klokskap och kunskap som faktiskt finns i Sverige kring ADHD och autism! #Hypersjälar skulle inte vara någonting alls utan alla fantastiska medverkande! Vi hoppas att du som läser ska få hopp och inspiration av deras berättelser. Det här är en kraft att räkna med, en kraft som kan försätta berg.

OM FÖRFATTARNA MALIN ROCA AHLGREN, ANJA WIKSTRÖM OCH JESSICA STIGSDOTTER AXBERG #MRSHYPER

Malin Roca Ahlgren skriver pedagogiska böcker, främst om neuropsykiatri och psykisk ohälsa och utanförskap.  Hon har utbildning inom skrivande i olika former samt i lingvistik. Är även leg.pedagog. Tidigare erfarenhet av undervisning i språk samt att coacha ungdomar med gemensamt förändringsarbete genom skrivande. Malin Roca Ahlgren har skrivit en rad med barnböcker som getts ut på Kikkuli Förlag; Coolt med ADHD , Jag har ADHD , VAd är det med Lisa? och Julias superkrafter - en bok om Asperger och högfungerande autism Läs mer om Malin Roca Ahlgren på hennes hemsida.
Anja Wikström är medicinsk utredare och har förutom #Hypersjälar inom ADHD och autism skrivit boken "Ingen familj är en ö" som bygger på självupplevda händelser. I den ger hon en inblick i hur livet kan se ut för barn och föräldrar som inte riktigt passar in i normen. Boken handlar om hur föräldrar ofta beskylls för att deras barn inte beter sig som många andra barn eller om de verkar otrygga. Den handlar också om hur samhället och skolsystemet brister i hänsyn till barns olikheter.
Jessica Stigsdotter Axberg är grundare och VD för MrsHyper, ett företag som hjälper och stöttar människor med NPF-problematik. NPF är en förkortning för NeuroPsykiatrisk Funktionsnedsättning, tex ADHD och Aspergers Syndrom. Jessica brinner extra för de som har fått en NPF- diagnos, för livet ska inte bara överlevas man ska leva också. MrsHyper startade som idé 2012 och som företag 2015.

 

Jessica vill ADHD-frälsa världen. Hon är övertygad om att ökad förståelse för sin egen diagnos och från utomstående är avgörande för ett gott liv. Att vi alla vinner på det.

- Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper, säger Jessica.
I Jessicas familj finns både ADHD och Aspergers Syndrom. Kampen för hennes barns rätt att få rätt stöd i skolan, hemmet och på fritiden, gav henne energi och vilja att hjälpa andra barn och deras familjer med liknande problem.

Jessica är Författare och illustratör till ”Jippie, jag har ADHD” och ”Jag vill inte vänta” i Jippieserien. Den tredje boken i Jippieserien “Jag har Tourette! Rätt. Rätt. Och lite ADHD.” Och nu även boken “Hypersjälar – inom ADHD och Autism” ut vilken hon har skrivit tillsammans med två andra författare Malin Roca Ahlgren, författare till bla “Coolt med ADHD” och “Jag har ADHD” och Anja Wikström, författare till “Ingen familj är en ö“.

Läs mer om Jessica Stigsdotter Axberg på hennes hemsida: https://www.mrshyper.se/om-mrs-hyper/

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

KÄRA DAGBOK

Sofia Hedman
Pris: 169 kr
(Inbunden) Ålder: 10-14 år

LÄS MER»

 

MINNETS ABC

Idriz Zoagaj
(Häftad) Ålder: Vuxen

LÄS MER»LINA + RYMDEN = TOBBE

Gustaf Lingmark
Pris: 159 kr
(Häftad) Ålder: 14-16 år

LÄS MER»

 

 

GÖR NÅNTING VACKERT AV ALLT SOM GÅR SÖNDER HÄR

Charlotta Westerberg
Pris: 159 kr
(Häftad) Ålder: 12-15 år

LÄS MER»

 

Här hittar du fler ungdomsböcker »

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32