SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Jag har ADHD

Författare:

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg

Illustratör:

Emil Maxén

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Barnbokserien om ADHD och NPF

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-11

Antal sidor:

109

Vikt:

230 g

ISBN:

9789188195098

JAG HAR ADHD

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

 

Alice från boken  ”Coolt med ADHD ”  har nu blivit 12 år och har fått en styvpappa och en yngre styvbror.  Omgivningen förstår inte alltid varför Alice gör som hon gör, och själv funderar den lite äldre Alice mer över sin diagnos. Hon vet att det finns fördelar med att ha ADHD men hon tycker ibland att det är lite väl lätt för andra att lyfta fram de positiva sidorna.

Precis som föregångaren “Coolt med ADHD” är detta en bok som lyfter fram styrkorna i diagnosen. Denna förmedlar även att öppenhet och kunskap är viktigt. Boken är tänkt som ett stöd för barn och deras föräldrar , samt lärare i grundskolan.

LADDA HEM LÄRARHANDLEDNINGEN TILL BOKEN HÄR! -->>


NYHET!
Kikkuli har signat Emil Maxén som ny illustratör för Malin Roca Ahlgren och Susanne Israelsson Stenbergs populära böcker om ADHD. Den första boken "Coolt med ADHD" illustrerades av Carl-Marcus Ramstedt som tyvärr inte hade möjlighet att illustrera de två efterföljarna "Jag har ADHD" och boken om Alice klasskompis Lisa. "Jag har ADHD" kommer ut i slutet av oktober vi hoppas att läsarna ska tycka lika mycket om Emils illustrationer som Carl-Marcus. Läs mer om Emil Maxén på hans hemsida www.maxenart.com

Röster om boken:

Precis som i den förra boken om Alice får läsaren verkligen veta  ” inifrån ”  hur det kan vara att som barn leva med ADHD, både på gott och på ont. Många unga och äldre kan säkert känna igen sig, för andra kan boken öka förståelsen för barn – och även för vuxna – med ADHD. -Malin Nordgren, redaktör för Insidan

Handfasta tips och med en känsla av att det absolut fungerar bra att ha ett rikt liv trots ADHD. Detta är en nödvändig bok för den som precis fått diagnosen, men också för vårdnadshavare, skola och de som bara vill förstå och lära sig mer. En ungdomsbok för alla åldrar.
- Jan Aronson, Rektor

En bok som verkligen berör och värmer i hjärtat. Alla som arbetar i skolan eller på annat sätt kommer i kontakt med barn och unga borde läsa om Alice. Själv får jag massor med tankar och idéer kring hur en kan arbeta och bemöta eleverna i skolan. Boken ger en bra inblick i hur det kan vara att ha ADHD, men till skillnad från många andra böcker beskrivs ADHD utifrån ett positivt perspektiv. Läs den!
- Jennie Wiklund, skolkurator, Södra Ängby Skola

”Jag har ADHD” beskriver och konkretiserar ett barns livssituation bättre än vad någon forskningsöversikt kan göra. Den lyfter fram de positiva sidorna med ADHD och visar hur man kan bemöta och underlätta vardagen för ett barn med ADHD som förälder, syskon, kompis eller yrkesverksam. För alla som är nyfikna och vill öka sin förståelse för diagnosen! Det skulle vara spännande att få följa Alice som tonåring.
- Johanna Guter, Socionom som arbetar med barn och unga.

"Livet med ADHD, precis som det är. En bra inblick i med ADHD och det att vara förälder till ett barn med ADHD. En jättebra bok!" 
- Bo Hejlskov Elvén, Leg. psykolog

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

COOLT MED ADHD

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

"NÄSTAN VÄRLDSKLASS", SA OTTO

Robert Svensson
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 9-99år

SKUGGAN I FÖNSTRET

Annika W. Mattson
Pris: 129kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

 

Hitta fler ungdomsböcker»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32