SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Jag har tourette! Rätt! Rätt! och lite ADHD

Författare:

Jessica Stigsdotter Axberg

Illustratör:

Jessica Stigsdotter Axberg

Serie:

Ja - Jippieserien

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-03-15

Antal sidor:

ca 36

Vikt:

283 g

ISBN:

9789188387004

Förlag:

Upnose förlag /MrsHyper AB

 

JAG HAR TOURETTE! RÄTT! RÄTT! OCH LITE ADHD

Jessica Stigsdotter Axberg
Pris: 130 kr
(Inbunden) Ålder: 6-9 år

Den här boken handlar om Sofie, som har Tourette och adhd. Hon har olika tics och för det mesta är det kul men många gånger är det jättetufft. Du får läsa om en dag i Sofies liv, från att hon går upp på morgonen och svischar ned för trappan till frukost och fram till att hon på kvällen ligger och funderar över sin Tourette.Jag vill inte bara ”ADHD-frälsa” världen utan och nu också de diagnoser som ingår inom NPF, NeuroPsykiatriska Funktionsnedsättningar.
Boken är lättläst och illustrerad med färgstarka, tydliga och talande bilder. Boken riktar sig till både barn med Tourette dess syskon, föräldrar och andra närstående.

Boken innehåller också fakta
• Ett brev från Sofie som boken handlar om
• En sida där författaren förklarar vad som tex är tourette och vad som kan vara adhd i boken.
• Vad är Tourette Syndrom och dess olika tics.


 

 

OM FÖRFATTAREN och FÖRLÄGGAREN JESSICA STIGSDOTTER AXBERG #MRSHYPER

Jessica Stigsdotter Axberg är grundare och VD för MrsHyper, ett företag som hjälper och stöttar människor med NPF-problematik. NPF är en förkortning för NeuroPsykiatrisk Funktionsnedsättning, tex ADHD och Aspergers Syndrom. Jessica  brinner extra för de som har fått en NPF- diagnos, för livet ska inte bara överlevas man ska leva också. MrsHyper startade som idé 2012 och som företag 2015. Jessica driver företaget på heltid sedan mars 2016.

 

 

Jessica vill ADHD-frälsa världen. Hon är övertygad om att ökad förståelse för sin egen diagnos och från utomstående är avgörande för ett gott liv. Att vi alla vinner på det.

- Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper, säger Jessica.
I Jessicas familj finns både ADHD och Aspergers Syndrom. Kampen för hennes barns rätt att få rätt stöd i skolan, hemmet och på fritiden, gav henne energi och vilja att hjälpa andra barn och deras familjer med liknande problem.

Jessica är Författare och illustratör till ”Jippie, jag har ADHD” och ”Jag vill inte vänta” i Jippieserien. Den tredje boken i Jippieserien “Jag har Tourette! Rätt. Rätt. Och lite ADHD.” Och nu även boken “Hypersjälar – inom ADHD och Autism” ut vilken hon har skrivit tillsammans med två andra författare Malin Roca Ahlgren, författare till bla “Coolt med ADHD” och “Jag har ADHD” och Anja Wikström, författare till “Ingen familj är en ö“.

Läs mer om Jessica Stigsdotter Axberg på hennes hemsida: https://www.mrshyper.se/om-mrs-hyper/

 

RÖSTER OCH RECENSIONER

Den berör på djupet och för mig som både arbetar som stödpedagog inom området NPF och där kommer i kontakt med människor med liknande diagnoser dagligen och som mamma till en nioårig son med tourette så kände jag en glad nyfikenhet när jag öppnade boken.

Jessica ger genom sin Sofie touretten ett ansikte och känslan jag hade under hela boken var en rysning av igenkännande som letade sig ner över ryggen.
Bilderna i boken ger den en positiv känsla, man blir glad och känner en viss tillförsikt.
När jag läste boken för min son log han av igenkännande och tog över och läste klart boken samtidigt som en diskussion om hur han känner sig uppstod.

Längst bak i boken har Jessica skrivit fakta om diagnosen och berättar även lite om Sofie och hur hon har det idag.
Boken kommer antagligen att bli en lika stor tillgång både för barn med som utan diagnoser och deras föräldrar som de tidigare böckerna är. Boken behöver även finnas i skolbiblioteken för att på ett positivt informera och avdramatisera barn och ungdomars inställning till NPF.

Som förälder till ett nydiagnostiserat barn famlar man i mörkret och att då låta barnet läsa en bok som är lika informativ som både positivt skriven och illustrerad med bilder i färger och form som gör dig glad gör att man vågar läsa, man vill läsa och man vill få veta mer.

Jag rekommenderar boken till alla som har med barn att göra!!

// Marie Jansson Bergman Stödpedagog

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

MOA HAR PSORIASIS. ARTRIT.

Jessica Stigsdotter Axberg
Pris: 130 kr
(Inbunden) Ålder: 6-9 år

LÄS MER»

 

BÖRJA HJÄLPA TILL

Emma Lidholm Sundberg
(Inbunden) Ålder 0-3år

LÄS MER»FINA FISKEN

Anna Bergholtz
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-9år

 

Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32