SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Jinas sommar

Författare:

Katarina Widholm

Illustratör:

Jens Ahlbom

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Ja (2)2

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2010-08

Antal sidor:

118

Vikt:

182 g

ISBN:

9789189610590

 

JINAS SOMMAR

Katarina Widholm
Pris: 182 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

I den här boken kan du läsa fortsättningen om Jina och Elin och hur de åker med hästarna till landet där Jinas farfar bor. Det blir en lång skön sommar med bad och ridning men också äventyr och spännande upplevelser.

Jinas sommar är en underbar feelgood-roman för barn, alltså vardagsskildringar med vardagskonflikter och mycket vardagskärlek och harmoni. Kanske har Katarina skrivit sådana böcker för att hon själv tyckte om sådana böcker när hon var liten. Det som hon tyckte var konstigt var att böckerna oftast bara handlade om ett slags djur. Det fanns hästböcker med bara hästar i, böcker om hundar och så vidare. Hon ville ju läsa om hur det var att tänka som hon - att älska djur i alla former. Böckerna om Jina är sådana.

Läs också gärna den första boken om Jina: Jina med J

 

 


 

 

 

 

 

 

 

OM FÖRFATTAREN KATARINA WIDHOLM:

Katarina Widholm är född  i norra Hälsingland 1961. Bland höga berg, klara sjöar och skogar och det har definitivt påverkat henne. Faktum är att hon får ångest av slättlandskap. Och av alltför mycket folk.

Skolan gick hon i Söderhamn innan hon flyttade till Stockholm. Pluggade på lärarhögskolan, läste språk och musik, jobbade och reste. Återvände så småningom till Hälsingland. Bor nu i Hudiksvall med man, barn och hund.Förutom att skriva så är hon statstjänsteman. Jobbar sedan 2003 på Arbetsförmedlingen Kultur Media.

Hon är enormt kulturintresserad men ännu mer enormt intresserad av naturen omkring sig. Träd, djur, väder, stenar. Hon gillar fåglar, särskilt kråkfåglar och hon snackar faktiskt lite korpiska förutom Hasselamål och en del europeiska språk.

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

Jina med J
Katarina Widholm
182 kr

Den nya ponnyn
Marianne Wallin
190 kr

Anton flyttar till
det blå huset
Ulla Ståhlberg
163 kr.

Hitta fler böcker som handlar om hästar »

 

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32