SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Jippie jag har ADHD

Författare:

Jessica Stigsdotter Axberg

Illustratör:

Jessica Stigsdotter Axberg

Serie:

Ja - Jippieserien

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2013-08-20

Antal sidor:

ca 36

Vikt:

283 g

ISBN:

9789197852654

Förlag:

Upnose förlag /MrsHyper AB

JIPPIE JAG HAR ADHD

Jessica Stigsdotter Axberg
Pris: 130 kr
(Inbunden) Ålder: 6-9 år

”Victor har så mycket spring i benen. På samlingen sitter alla barnen i ring och sjunger. Victor måste absolut röra på sig. Det gör nästan ont att sitta still.”Boken handlar om Victor, som alltid varit vild, glad och nyfiken. I boken får vi följa med tiden innan Victor utreds för ADHD, hur han kom till utredning och hur det blev efteråt. Victor var i alla fall jätteglad och ropade Jag har ADHD!!! på skolan när han kom dit dagen efter att han fått sin diagnos.

Boken innehåller också fakta
• Varför behövs en diagnos? samt
• Vad är ADHD och diagnoskriterier.

Boken har 36 härliga sidor med starka färger och tydlig kommunikation. Omslaget har hårdpärm, så att den skall hålla för tuffa tag. Passar perfekt att läsa för dig som fått barn eller barnbarn med diagnos ADHD eller som står inför en diagnostisering. Det är också spännande för omgivningen att läsa om hur det kan vara att ha diagnosen, både barn och vuxna får en ökad förståelse för hur det kan vara.

Rekommenderas till förskolor, skolbibliotek, vårdcentralen och andra väntrum.

 


 

 

OM FÖRFATTAREN och FÖRLÄGGAREN JESSICA STIGSDOTTER AXBERG #MRSHYPER

Jessica Stigsdotter Axberg är grundare och VD för MrsHyper, ett företag som hjälper och stöttar människor med NPF-problematik. NPF är en förkortning för NeuroPsykiatrisk Funktionsnedsättning, tex ADHD och Aspergers Syndrom. Jessica  brinner extra för de som har fått en NPF- diagnos, för livet ska inte bara överlevas man ska leva också. MrsHyper startade som idé 2012 och som företag 2015. Jessica driver företaget på heltid sedan mars 2016.

 

 

Jessica vill ADHD-frälsa världen. Hon är övertygad om att ökad förståelse för sin egen diagnos och från utomstående är avgörande för ett gott liv. Att vi alla vinner på det.

- Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper, säger Jessica.
I Jessicas familj finns både ADHD och Aspergers Syndrom. Kampen för hennes barns rätt att få rätt stöd i skolan, hemmet och på fritiden, gav henne energi och vilja att hjälpa andra barn och deras familjer med liknande problem.

Jessica är Författare och illustratör till ”Jippie, jag har ADHD” och ”Jag vill inte vänta” i Jippieserien. Den tredje boken i Jippieserien “Jag har Tourette! Rätt. Rätt. Och lite ADHD.” Och nu även boken “Hypersjälar – inom ADHD och Autism” ut vilken hon har skrivit tillsammans med två andra författare Malin Roca Ahlgren, författare till bla “Coolt med ADHD” och “Jag har ADHD” och Anja Wikström, författare till “Ingen familj är en ö“.

Läs mer om Jessica Stigsdotter Axberg på hennes hemsida: https://www.mrshyper.se/om-mrs-hyper/

 

 

RÖSTER OCH RECENSIONER

Det är nog inte helt lätt att förklara för ett barn vad ADHD är, och det jag gillar med den här boken är att den gör just detta – berättar på ett bra och enkelt sätt vad det innebär och tar upp både för- och nackdelar. Det är oerhört viktigt att inte bara fokusera på det som är svårt när man har ADHD, utan också hitta barnets styrkor som alla gånger också finns där. Författaren planerar att skriva fler böcker om barn med olika funktionsnedsättningar, dem ser jag fram emot!
// Helena Eriksson, Barnboksprat

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

JAG VILL INTE VÄNTA

Jessica Stigsdotter Axberg
Pris: 130 kr
(Inbunden) Ålder: 6-9 år

LÄS MER»

 

BÖRJA HJÄLPA TILL

Emma Lidholm Sundberg
(Inbunden) Ålder 0-3år

LÄS MER» 


FINA FISKEN

Anna Bergholtz
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-9år

 

Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32