SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Julias superkrafter

Författare:

Malin Roca Ahlgren

Illustratör:

Carl-Marcus Ramstedt

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Barnbokserien om ADHD och NPF

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-05

Antal sidor:

102

Vikt:

250 g

ISBN:

9789188195388

JULIAS SUPERKRAFTER
en bok om asperger/
högfungerande autism

Malin Roca Ahlgren
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

Andra terminen i sjuan drar igång och Julia och hennes klasskamrater Lisa och Alice har fått en ny lärare - Micke. Dessutom har tjejerna i 7C börjat med blickar och viskningar. Skolstarten blir inte som Julia hoppats, men med hjälp av en förstående
pappa, erfarna lärare samt ett stöttande elevhälsoteam vänder det. Julia och skolan får lära sig att hon har speciella superkrafter.

”Julias superkrafter” är en bok om Asperger eller högfungerande autism och den är tänkt som ett stöd till föräldrar och deras barn samt till skolpersonal.

Julia sparkade på skåpdörren och mötte matteläraren Mickes blick. Han hade stannat upp och lagt en hand på hennes axel. Julia backade genast undan för att få bort handen. Micke la huvudet på sned. Julia kände det, hon visste det, hon såg det, fast hon inte tittade på honom. Hon var van. Ingen fattade nånting.

LADDA HEM LÄRARHANDLEDNINGEN TILL BOKEN HÄR! -->>

 


OM FÖRFATTAREN:

Malin Roca Ahlgren skriver pedagogiska böcker, främst om neuropsykiatri och psykisk ohälsa och utanförskap.  Hon har utbildning inom skrivande i olika former samt i lingvistik. Är även leg.pedagog och besitter erfarenhet av undervisning i språk samt att coacha ungdomar med gemensamt förändringsarbete genom skrivande.

www.malinrocaahlgren.com

 

RÖSTER OM BOKEN:

Boken berättar insatt om hur Julia upplever sin situation. Den är viktig att läsa för skolpersonal, föräldrar och alla som vill vara med om att alltid försöka se människors olika kapacitet och särdrag som en tillgång och inte som ett hinder. Berättelsen av Malin Roca Ahlgren är lättläst och ger en god inblick i en tonårings vardag.
Illustrationerna av Carl-Marcus Ramstedt förstärker beskrivningen av Julia och hennes känslolägen. Boken känns angelägen eftersom de flesta av oss har dålig kunskap om de behov som en person med Asberger eller högpresterande autism kan ha.
/Publiceras i BTJ-häftet nr 17, 2017.
Lektör Margareta Brengdahl

"Genom sin gestaltning av fantastiska Julia, beskriver Roca Ahlgren hur det är att vara annorlunda i dagens skola. Det här är en viktig bok."
/Måns Möller

”Malin skriver om npf utan att skriva folk på näsan, ge pekpinnar, teoretisera. Det är enkelt att förstå hur svårt det är för Julia. Jättebra! Jag känner mig upplivad av att boken finns till. Den behövs!”
/Jiang Millington, från Barn i Behov

”Malin belyser styrkor, ger konkreta lösningar på en enklare skolsituation och lyfter vikten av att berätta om sin diagnos.”
/Joanna Halvardsson, journalist

”En spännande historia. Jag gillar att hon inte är en kliché utan en person med styrkor och svagheter som oss alla. Och jag gillar att annorlunda är coolt. Julia är en smart tjej som går sin egen väg. Hon har kompisar som upptäckt att hon är ärlig och därför finns där för henne. Malin har fångat Julias personlighet bra och jag hoppas att det blir fler böcker om henne.”
/ Tina Wiman, författare

"En inspirerande bok som väcker tankar om hur vi arbetar i skolan, och hur viktigt det är med rätt bemötande av våra elever. Alla är vi olika och har olika förutsättningar."
//Maria och Monica "Elevens delaktighet oavsett förmåga, projekt inom SPSM"

 

 


 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

COOLT MED ADHD

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

JAG HAR ADHD

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

LÄS MER»


VAD ÄR DET MED LISA?

Malin Roca Ahlgren
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

 

Hitta fler ungdomsböcker»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32