SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Kit - den lilla vildhästen

Författare:

Willy Klaeson

Fotograf:

Willy Klaeson

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-06-01

Antal sidor:

34

Vikt:

250 g

ISBN:

9789188195081

KIT - DEN LILLA VILDHÄSTEN

Willy Klaeson
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-12år

Detta är berättelsen om ett litet vildhästföl som heter Kit. Han föds i Virginiabergen i Nevada och lever tillsammans med sin mamma och pappa. Men när Kit är tre veckor blir hans mamma sjuk och dör. Kit kommer inte att klara sig om han inte får mjölk. Kits krafter avtar och krisen är akut när människor som älskar hästar rycker ut för att rädda det lilla fölet.

Kit finns i verkligheten och räddningen av honom är dokumenterad i unika bilder. Författaren Willy Klaeson har också skrivit prisbelönande boken Fängelsehästarna och den gripande Mustang – en förföljd frihetssymbol.

EXTRAERBJUDANDE!

Du får köpa "Ponnypåsen" för halva priset när du beställer "Kit-den lilla vildhästen ".

PONNYPÅSEN
Favoriten för alla som älskar hästar.
Vykort, brevpapper, klistermärken och en fantastiskt jätteposter att sätta upp på väggen - allt med fina hästmotiv! Dessutom medföljer en klurig pysselbok med ponnypyssel och roliga kalastips!

Innehåll:

  • 4 fina hästvykort
  • Härlig poster i jätteformat (420 x 594 mm)
  • 6 supergulliga brevpapper
  • Klurig pysselbok med ponnypyssel och kalastips
  • 33 klistermärken i olika storlekar

210 x 297 mm. Färg. Inplastad.

SPECIALPRIS 48 kr (ord pris 96 :-)

BESTÄLL BOKEN OCH PONNYPÅSEN GENOM ATT MAILA TILL:
info@kikkuli.com

 

OM FÖRFATTAREN & FOTOGRAFEN WILLY KLAESON:

Willy Klaeson har tidigare skrivit böckerna Fängelsehästarna och Mustang – enförföljd frihetssymbol.

- Båda kan läsas av såväl vuxna som barn, även om det är lite ruskigt att läsa om hur människor förr behandlade mustanger, som de vilda hästarna kallas. Jag vet att en åttaårig tjej i min hemstad lusläser Fängelsehästarna, säger han.

Fängelsehästarna är en dokumentär skildring som berättar om hur fångar i ett amerikanskt fängelse tämjer och tränar vilda mustanger. Willy följde själv arbetet i ett fängelse i Nevada under fyra månader och skrev en bok, illustrerad med 160 färgbilder, som prisbelönats. ”En fantastisk bok om relationen mellan häst och människa” stod det i prismotiveringen.

- Vistelsen i fängelset är något jag aldrig kommer att glömma. Hästarna var jättefina och de flesta fångarna vanliga människor som hamnat snett.

Boken Mustang – en förföljd frihetssymbol berättar om mustangens historia och dessa hästars dramatiska öde fram till i dag. Boken tar också upp mustangernas betydelse för präriens indianer.

Varför då en renodlad barnbok som Kit den lilla vildhästen?

- Jag fick höra historien om Kit vars mamma dog. Han var själv på väg att dö när vildhästälskare ryckte ut och räddade honom. Shirley Allen i Nevada tog in honom i sitt hem och sov tillsammans med den lilla hästen, vårdade honom och gav honom mat tills han var stark nog att klara krisen. Shirley har räddat ett 60-tal föl på samma sätt. Hela räddningsaktionen dokumenterades i bilder av Sharon Lamm. Jag tänkte att om jag får använda hennes bilder så skriver jag en barnbok om detta drama som slutade lyckligt. Sharon sa ja och så blev det en bok om ett litet föl som från början var en vild mustang bland drygt 30.000 andra som strövar fritt i dagens USA.

http://www.willyklaeson.com/

BOKRECENSIONER OCH RÖSTER OM BOKEN

Berättelse. Författaren Willy Klaeson har tidigare gett ut böcker om de vilda mustangerna och deras situation i USA. I den här boken har han anlagt ett tydligare barnperspektiv och berättar historien om mustangfölet Kit, som bara tre veckor gammal, blir ensam när hans mamma dör. Kit blir tillfångatagen av människor som vill honom väl, och han hamnar hos Shirley och Bruce som lever för att bevara den hotade vilhästrasen. Där blir han omhändertagen och växer upp för att en dag adopteras bort, då det kommer nya föl som har mist sin mamma och behöver hjälp. Kit hamnar i Hollywood hos en familj som tränar hästar för filmroller. Boken är rikt illustrerad med Klaesons foton och texten är skriven i jag form med Kit som berättare. Kit - den lilla vildhästen förmedlar ett viktigt innehåll och bildmaterialet känns vardagligt och trovärdigt. Inga tillrättalagda miljöer. Texten fyller ut bilderna med Kits personliga berättelse med också med annan fakta om vildhästarna i Nevada. Längst bak i boken finns det några webbadresser där man kan söka vidare om man är nyfiken.

Lektör: Annakarin Lindberg, BTJ. Publicerad i BTJ-häftet nr 18, 2015.

 

.

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

HÄST ÄR BÄST

Anne Adre-Isaksson & Lena Karlsson
Pris: 195 kr
(Inbunden) Ålder 6-9 år

DRUTTEN OCH PLUTTEN LEKER CIRCUS

Anna Hansson & Jennie Elverstig
Pris: 139 kr
(Inbunden) Ålder 3-8 år

OLIKA SOM BÄR

Henry Bronett & Jeanette Håkansson
Pris: 179 kr
(Inbunden) Ålder 6-9år

 

Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32