SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Kompisar och kusiner

Författare:

Marianne Wallin

Illustratör:

Ingrid Fröhlich

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Ja (4)4

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-01

Antal sidor:

100

Vikt:

187 g

ISBN:

9789188195364

BRÄND

Marianne Wallin
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 14-16 år

Innan Ellen går och lägger sig tar hon fram den lilla boken från gömstället under madrassen. Det här ska bli sista gången hon skriver i träningsdagboken.

28 september
Nu ska jag inte rida Besten mer. Jag saknar honom så det gör ont. Men jag ska inte heller behöva träna för Jonas fler gånger. Sista gången jag tränade Besten för honom var i fredags. I lördags smet jag från betalningen. Nu ska jag aldrig, aldrig mer behöva betala det äcklet för någonting.

LÄS MER»

 

KOMPISAR OCH KUSINER

Marianne Wallin
Pris: 159 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

Kompisar och kusiner är den fjärde boken i serien om Nina och Karin i stallet. Den här boken utspelar sig på ridläger och nu är kusinerna med och lär sig om hästar och stallmiljön. Läsaren får vara med om tokiga upptåg och äventyr. Hen får också lära sig en rad med uttryck som används vid ridning.

Boken är skriven av Marianne Wallin som har mångårig kunskap om hästar och stallmiljö. De övriga böckerna i serien om Nina och Karin heter:
- Den nya ponnyn
- Karins eldprov
- Ninas julklapp.

 

UTDRAG UR BOKEN:

 

Prat och skratt. Hela privatstallet surrar av ljud. Även om det bara gick halvbra för Hanna och Kajsar har Oos uppvisning fått alla på gott humör.
- Han var ju helt galen! ropar Agnes, från Lovans box.
- Nu fattar du väl vad jag menar? svarar Karin. Nina fixar allt.
- Om jag ridit honom hade det inte blivit ett enda språng till idag, erkänner Kajsa. Nog för att jag ridit länge, men det här är ju inte vettigt. Vilken kraft den ponnyn har i ryggen.
Med sadel och träns i famnen kommer Nina ut från Oos box. Hennes ridbyxor är mer smutsbruna än svarta. På väg till sadelkammaren tittar hon bort mot Lillklas box och svarar:
- Fast det gjorde egentligen inget. Jag är så himla glad. Han var ju toklycklig. Den här korta och starka ryggen är inte hans fel.
- Du är både knäpp och galen! ropar Karin. Det har jag alltid sagt. Minns du den gången vi pratade om egen ponny innan Fille kom? Du skulle rida vilken galen ponny som helst bara du fick en.

 

RECENSIONER:

I stallet har det blivit dags för ridläger och alla är på sitt bästa humör, hästar sköts om och rids i ett rasande tempo. Viss oro för att favorithästen ska säljas och skiljas från sin skötare finns såklart, men även detta löser sig på bästa sätt. En riktig må-bra-bok för unga, drömmande hästälskare. /.../ Det är en klassisk kapitelbok med ett fåtal svartvita bilder av hög kvalitet. Språket passar barn i låg- och mellanstadieåldern som har fått ett flyt i läsningen.
Publiceras i BTJ-häftet nr 8, 2017.
Lektör Camilla Appelgren

 

OM FÖRFATTAREN:

 

Marianne skriver i första hand böcker för barn och ungdomar. Något hon tänker ändra lite på då hon har påbörjat manuset till en ganska skruvad historia om en udda person och hans värld. Vi återkommer med mer information om den längre fram

Förutom serien om Nina och Karin har Marianne även skrivit boken BRÄND för vilken hon också fått många positiva, ja rent av översvallande, kommentarer från vuxna läsare. En så kallad cross-over roman. Hon arbetar nu på uppföljaren till boken som beräknas komma ut under 2018.

 


 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

DEN NYA PONNYN

Marianne Wallin
Pris:190 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

 

KARINS ELDPROV

Marianne Wallin
179 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

 

NINAS JULKLAPP

Marianne Wallin
Pris: 179 kr inkl moms
(Häftad) Ålder 9-12 år


 

 

Hitta fler böcker som handlar om hästar »

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32