SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Lära hundar simma

Författare:

Katarina Widholm

Illustratör:

Jens Ahlbom

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-02

Antal sidor:

208

Vikt:

357 g

ISBN:

9789188195623

LÄRA HUNDAR SIMMA

Katarina Widholm
Pris: 179 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

Det är skolavslutning och fröken säger att när hösten kommer och de börjar i trean ska alla kunna simma 25 meter. Olle blir iskall i magen.

Grejen är att han KAN simma. Han kan simtagen och vet precis hur man gör. Men sen är det där med att göra det. Det är liksom så svårt. I skolan, i badhuset har han gjort det rätt flera gånger. Fröken säger att han bara behöver träna lite.

"Framförallt på att inte vara så ängslig", säger hon.
Olle fattar ungefär hur det går till att träna på simningen men vet absolut inte hur man tränar på att inte vara ängslig?

Helst skulle han vilja resa till Turkiet och lära sig simma men nu blir det till sjön hos Gunilla och Åke de reser till. Olles lillasyster, som är lite speciellare än andra systrar, ramlar en dag och mamma måste följa med henne till sjukhuset. Olle blir kvar på landet och får nya vänner. Ninni, en annan Olle och en tant som ser ut som ett flöte.

Liksom en svart hund med snälla ögon som inte heller kan simma.

OM FÖRFATTAREN KATARINA WIDHOLM:

 

Katarina Widholm är född  i norra Hälsingland 1961. Bland höga berg, klara sjöar och skogar och det har definitivt påverkat henne. Faktum är att hon får ångest av slättlandskap. Och av alltför mycket folk.

Skolan gick hon i Söderhamn innan hon flyttade till Stockholm. Pluggade på lärarhögskolan, läste språk och musik, jobbade och reste. Återvände så småningom till Hälsingland. Bor nu i Hudiksvall med man, barn och hund.Förutom att skriva så är hon statstjänsteman. Jobbar sedan 2003 på Arbetsförmedlingen Kultur Media.

Hon är enormt kulturintresserad men ännu mer enormt intresserad av naturen omkring sig. Träd, djur, väder, stenar. Hon gillar fåglar, särskilt kråkfåglar och hon snackar faktiskt lite korpiska förutom Hasselamål och en del europeiska språk.

RÖSTER OM BOKEN

 

/.../ Berättelsen om Olles sommarlov är fylld av vardagsdramatik som förmedlas till läsaren i en inkännande och respektfull ton. Personteckningen är omsorgsfull och det känns verkligen som man får en bild av karaktärerna. Författaren lyckas mycket bra med att låta Olle agera utifrån sina känslor på sitt lågmälda sätt och förmedlar även barns gränslösa lojalitet med sina föräldrar. Hela berättelsen är ett mycket fint och känsligt utsnitt ur ett ganska så vanligt och händelserikt sommarlov./.../

//Annakarin Lindberg, BTJ. Publiceras i BTJ-häfter nr 8 2018.

 

Återigen lyckas Katarina Widholm skriva en riktigt bra "feelgood" roman. Läsaren lär känna Olle på djupet och man riktigt känner i magen hur han känner sig när han inte kan vara med och simma med sina kamrater. Den parallella berättelsen om Olles systers utmaningar är gripande. Och så blir det sådär härligt som det brukar bli i Katarinas romaner, när Olle blir kompis med labradoren som inte heller kan simma. Deras resa tillsammans får man bara inte missa!

// Anna Lärk Ståhlberg, chefsredaktör på Kikkuli Förlag

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

Korpen och Anders

KORPEN OCH ANDERS

Katarina Widholm
Pris: 179 kr
(Inbunden) Ålder 9-12 år

 

JINA MED J

Katarina Widholm
Pris: 179 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år


JINAS SOMMAR

Katarina Widholm
Pris: 179 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

Hitta fler hästböcker för barn hos Kikkuli»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32