SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Måste du till stallet jämt?

Författare:

Susanne Larsson

Foto:

Jenna Vainionpää

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-05

Antal sidor:

102

Vikt:

ca 200 g

ISBN:

9789188195401

BRÄND

Marianne Wallin
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 14-16 år

Innan Ellen går och lägger sig tar hon fram den lilla boken från gömstället under madrassen. Det här ska bli sista gången hon skriver i träningsdagboken.

28 september
Nu ska jag inte rida Besten mer. Jag saknar honom så det gör ont. Men jag ska inte heller behöva träna för Jonas fler gånger. Sista gången jag tränade Besten för honom var i fredags. I lördags smet jag från betalningen. Nu ska jag aldrig, aldrig mer behöva betala det äcklet för någonting.

LÄS MER»

 

MÅSTE DU TILL STALLET JÄMT?

Susanne Larsson
Pris: 169 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

Emma rider med på sin första uteritt, och Leo får inte rida, fast han vill. Tessan blir vän med stallets värsta häst och Elvira är ledsen för att hon och Julia inte verkar vara kompisar längre, inte ens i stallet. Så där håller det på, i tio noveller om ungdomar och hästar får vi ta del av vad häst- och ridsporten kan betyda men också vad det kan innebära att vara ung och ta sig fram bland glädjeämnen och utmaningar. Att hästar och ridning kan ha en stor betydelse för många det står klart, likväl som relationer och möjligheten att få göra det man själv vill.

 

UTDRAG UR BOKEN:

 

Efter ett långt travpass saktar Maria av till skritt på Karl-Oskar. Hästarna frustar i kör och ruskar på sina huvuden så att manarna flyger. Alla i gruppen pratar och klappar om hästarna och ser väldigt nöjda ut. Kalle vill prata mer men Emma koncentrerar sig på Pontus. Hon vet inte vad hon tycker om den där Kalle egentligen. Det är ju kul att han vill prata men måste han försöka imponera på henne hela tiden?

Maria ler med hela ansiktet och vet att de kommer att vara trötta efter nästa etapp. Så faller hästarna i galopp en efter en och hela gruppen gungar iväg upp mot foten av kullen. Pontus försöker sticka iväg en gång, han bockar lätt och tar sats men Emma är van och håller emot. De andra sköter sig och när de kommer fram skrattar de och bubblar som små barn allihop, även ”dressyrtanterna” som de kallar sig i Marias sena onsdagsgrupp.

Efter flera trav- och galopp-pass skrittar de vägen hemåt. Kalle rider upp jämsides med Emma igen och vill prata. Hästarna är svettiga och lika nöjda som ryttarna. Inte ens Kalles häst Marko som brukar protestera när andra hästar kommer för nära ids hetsa upp sig.

”Åh vad härligt, eller hur!?”.
Emma strålar av lycka.
”Super, det här är riktigt häftigt!”
Kalle ler med hela ansiktet.
”Vad tror du vi får göra nästa gång på lektionen? Jag vill gärna fortsätta med hoppningen, för jag tänker vara med på sommartävlingarna i år.”
Han blåser bort luggen som alltid faller i ögonen och sätter spöet under sadelkåpan.
”Va!? Vad spännande!”
Maria känner hur det ilar i magen.
”Jag kanske också ska försöka?”

 

RECENSIONER:

 Susanne Larsson synliggör glädjen med ridningen. Hur barn och unga kan mötas över "gränser" tack vare stallmiljön. Ridningen står i centrum i alla historier som berättas i de tio olika novellerna. Närvaron är hög. En mycket bra bok!
// Anna Lärk Ståhlberg, redaktör på Kikkuli Förlag

 

OM FÖRFATTAREN:

 

Susanne Larsson debuterar som novellförfattare. Hon har tidigare skrivit för funktionshinderområdet inom vilket hon verkat som handledare och föreläsare i många år. Susanne skriver om hästar, ridning och ungdomar för att hon ser betydelsen av området, tycker att det behöver uppmärksammas och för att det är ett spännande tema med många möjligheter. Hon bloggar också, på Kikkuli Bloggen och på Ridguiden och är verksam själv både som ryttare och ponnymamma. Susanne tycker stallmiljön är spännande och häftig. Där möts många, över gränserna, och där har man chans att växa som människa.

 


 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

KOMPISAR OCH KUSINER

Marianne Wallin
Pris: 159 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

 

 

DEN NYA PONNYN

Marianne Wallin
Pris:190 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

 

KARINS ELDPROV

Marianne Wallin
179 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

 

NINAS JULKLAPP

Marianne Wallin
Pris: 179 kr inkl moms
(Häftad) Ålder 9-12 år


 

 

Hitta fler böcker som handlar om hästar »

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32