SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

SÅ HÄR HANDLAR DU: 
Hittar du något du gillar? Böckerna beställer du genom genom att maila in din order till info@kikkuli.com 
Böckerna får du i brevlådan inom 3-5 dagar. Observera att porto tillkommer (enligt postens taxa). Du får med en faktura som du betalar in inom 20 dagar.

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Pojken och himlen

Författare:

Sofia Hedman

Illustratör:

Emelie Gårdeler

Redaktör:

Anna Lärk Ståhlberg

Serie:

Ja

Bandtyp:

Inbunden

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-06-15

Antal sidor:

28

Vikt:

303 g

ISBN:

9789188195340

POJKEN OCH HAVET - representerar Sverige i OUTSTANDING BOOKS 2017

Vartannat år nominerar IBBY Sverige titlar till den världsomspännande utställningen "Outstanding Books for Young People with Disibilities". I år valdes boken "Pojken och havet" ut och kommer att vara med i vandringsutställningen. Hela utställningen offentliggörs den 3 april under presskonferensen som hålls på bokmässan i Bologna, Italien.

- Det är en väldigt stor ära att bli utvald till Ibbys internationella utställning. Är väldigt glad över att fått ta del av Sofias texter och illustrera min första barnbok. Havet är ett återkommande motiv i mina illustrationer, men eftersom jag själv tolkar och uttrycker mig genom bild kändes det spännande och viktigt att leva mig in i hur det skulle vara att utforska saker på annat sätt än med hjälp av synen. Samtidigt illustrera en pojke som är precis som alla andra barn, nyfiken och frågvis, säger Emelie Gårdeler som har illustrerat Pojken och havet.

Förutom Pojken och havet (Kikkuli Förlag) kommer böckerna Babola Salabim (Hatten förlag) och Hej (Bonnier Carlsen) också att vara med. Det innebär att Sverige har lyckats få med tre svenska barnböcker i utställningen.

- Det känns bra att vi får med flera goda exempel på böcker som handlar om funktionsvariationer. Sverige ligger i framkant när det gäller denna typ av litteratur, säger Anna Lärk Ståhlberg, förläggare på Kikkuli Förlag.

IBBY/Sverige som har nominerat böckerna till juryn i Canada har som mål att verka för en rikare bokutgivning, där fler verkligheter är representerade.

 

POJKEN OCH HIMLEN

Sofia Hedman
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

 

Pojken och pappan gick uppför och uppför.
Stenar rasslade under skorna.
De små knotiga och krokiga träden orkade inte följa med.
Uppe på toppen kände pojken luften mot kinderna.
Han funderade på allt som finns där uppe och hur regndropparna faller ned från himlen i havet.
Men mest av allt undrade han vad som finns ovanför himlen.

Pojken i boken är blind och genom boken får barn lära sig hur människor som lever i närhet till i en funktionshindrad hjälper och stöttar personen för att den ska få möjlighet att leva ett fullgott liv.

Boken är illustrerad av Emelie Gårdeler i starka färger och bilderna innehåller massor av fina detaljer.

 

OM FÖRFATTAREN SOFIA HEDMAN

Sofia Hedman (f 1965) bor på Öland och säger själv att hon ” alltid har skrivit ”. Den första egna bilderboken gjorde hon som 5- åring och gav till sin farmor.

Hon säger att hon inte tycker att hon har någon fantasi och därför var det journalistik som först blev hennes gebit. Efter utbildningen på Journalisthögskolan i Göteborg har hon jobbat på Barometern i Kalmar och på Öland. Debut som barnboksförfattare skedde 1997 med bilderboken Bälon seglar (ill Mimmi Tollerup). Sedan dess har det blivit ett dussin barn- och ungdomsböcker, bland annat Värsta kompisar och de omskrivna ungdomsromanerna "Jag vill ha ett liv" och "Kanske ett liv". Den senaste boken innan Pojken och havet är boken "Kära Dagbok" som gavs ut på Kikkuli Förlag i slutet av 2015.

– Jag hämtar mina idéer från verkligheten. Det finns mycket i den som tål att berättas. Och mycket som behöver berättas. Men det är klart att jag hittar på en hel del också , säger Sofia Hedman.

 

RÖSTER OM BOKEN

 

Pojken och himlen gav oss en riktigt mysig lässtund med en bra blandning av högläsningsmagi och funderingar.
Sofie Utahs, Barnboksprat
Läs hela recensionen här -->> http://www.barnboksprat.se/2017/08/04/pojken-och-himlen/

Precis som i första boken fångas det varma lågmälda samspelet mellan barnet och hans pappa med en ömsint och inkännande berättarton. Vi ser dem vandra uppför ett berg, de går på en brant stig omgivna av ett kargt vackert landskap med närmast mytiska drag. På de gråblå steniga bergsluttningarna avtecknar sig knotiga träd, vilda djur och sirliga växter, kanske så som naturen ter sig i pojkens föreställningar. När de nått bergets topp är de i himlen tycker pojken. Han känner vinden i håret och hör fåglarnas kvitter men vill veta vad där finns mer och pappan berättar om solstrålarna och moln med snö och regn. Inte förrän pojken hört om det som är bortom himlen, rymden och planeterna, stillas hans vetgirighet. Berättelsen engagerar och fängslar med sin spännande samverkan mellan det mjukt flytande språket och de
finstämda bilderna med sin fantasieggande gåtfulla ton. Det är en tankeväckande läsupplevelse om hur man kan
upptäcka världen när man inte ser.
// Boel Peterson, Publiceras i BTJ-häftet nr 18, 2017.

Pojken i denna bok har aldrig sett himlen och frågar sin pappa vad det är. Men hur förklarar man hur någonting ser ut för en som är blind. Tillsammans bestiger de ett berg för att komma så högt upp i himlen som går. På berget försköker pappan förklara för sin son vad himlen är. Och en ny fråga vaknar hos pojken som nu börjar fundera på vad som finns ovanför himlen.
Emelie Gårdelers illustrationer är konstnärliga, välgjorda, intressanta och intressanta att utforska.
// Anna Lärk Ståhlberg, chefredaktör på Kikkuli Förlag.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

POJKEN OCH HAVET

Sofia Hedman
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

 

LEA LEJONTÄMJARE OCH ÖVERSOVNINGEN

Lotte Lannerberth
Pris: 159 kr
(Inbunden) Ålder 3-8år

LÄS MER»

 

ADDI KNÄCKER KODEN

Idriz Zogaj
149 kr
(Häftad) Ålder 6-9år


LÄS MER»


DET FIXAR LOTTEN

Helena Lund-Isaksson
Pris: 165 kr
(Häftad) Ålder 6-9 år

 

Hitta fler barnböcker för de mindre barnen»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32