SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Sms från graven

Författare:

Annika W. Mattson

Illustratör:

Sophie Ekman

Redaktör:

Cecilia Weimer

Serie:

Ja, första boken

Bandtyp:

Häftad

Språk:

Svenska

Utgiven:

2014-11

Antal sidor:

90

Vikt:

150 g

ISBN:

9789189610972

SMS FRÅN GRAVEN

Annika W. Mattson
Pris: 129 kr
(Häftad) Ålder 9-12 år

En lärare i femman försvinner spårlöst och det enda livstecknet är ett märkligt sms. Lusia blir ofrivilligt indragen i sökandet när det dyker upp obekanta blöta fotspår vid hennes säng på natten. Tillsammans med Love, Charlie och Melker börjar de att lägga pusslet av spöklika änglar, livs levande zombies och den som vet mest, Morgan Morrhår. Och han säger ingenting.

UTDRAG UR BOKEN:

Det är en regnig och blåsig tisdagsmorgon som allt börjar. Eleverna i klass 5B väller in i klassrummet och rör sig kring sina platser. De pratar och skrattar, några springer mellan borden precis som vanligt. De andra lärarna på skolan stänger dörrarna till sina klassrum och korridoren blir tyst. Men ingen Jonas dyker upp i dörren. Inget "Godmorgon världens gulligaste elever!". Det säger han varje morgon när han träffar klassen.
Det är bara tyst.
Alla stirrar på dörren, som för att vara den första som ser Jonas släntra in så där trygg och glad som alltid. Men det händer inte.
In kliver istället Margareta Svan, skolans rektor.

 

OM FÖRFATTAREN Annika W. Mattson:

 

Efter att ha utbildat sig till marknadsekonom och jobbat på reklambyrå i många år omskolade Annika W. Mattson sig till samtalsterapeut. Hon är även certifierad yogalärare.

Huset hon bor och skriver i är över 300 år gammalt och hade det funnits spöken och zombies där hade hon nog träffat på dem vid det här laget.  Eller så packade de sin väska och drog, när hon, hennes man, deras tre barn och två hundar flyttade in.

För nu är där helt spök- och zombiefritt! 

Det är det däremot inte i de spännande böckerna om Lusia och hennes kompisar. Det kan vi garantera!

RÖSTER OM BOKEN:

Barnboksbloggen: Carola Forslund 2015-08-18

"Böckerna vänder sig till barn mellan 9-12 år och de passar lika bra för tjejer som för killar. De har ett tydligt genustänk och det gillas. Böckerna är kusliga mysrysare med ett övernaturligt inslag, vilket många barn i den åldern gillar. Jag gillar verkligen böckernas omslag. Dels passar de väldigt bra både till handlingen och genren och dessutom är de väldigt fina. Titeln SMS från graven är också väldigt lockande och spännande. De är lättlästa och lagom spännande. De har också lagom långa kapitel. Ett plus för att de utspelar sig i barnens vardag och det är lätt att relatera till de vardagliga inslagen."

Roomofkarma 2015-11-11

"Min dotter och jag gillar omslaget till den här boken, den har något skirt och mystiskt men ändå vackert över sig. Boken är lättläst och spännande men också lite humoristisk. Det är enkelt att sitta och sträckläsa och glömma både tid och rum.  På sina håll otäckt också. Blöta fotspår på golvet i Lusias sovrum gav mig gåshud. Vår tjej på 12 år kan varmt rekommendera denna boken till unga läsare som gillar lite spänning och lite av det övernaturliga.I nästa bok, som heter Skuggan i fönstret, så måste gänget lösa mysteriet med en döv pojke som dog för hundra år sedan och hur det hänger ihop med en blodig handduk och en försvunnen gammal dam. Och det är bråttom, för annars händer något fruktansvärt Lusias klasskamrat Melker. "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

COOLT MED ADHD

Malin Roca Ahlgren & Susanne Israelsson Stenberg
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder9-12år

LÄS MER»

 

BRÄND

Marianne Wallin
Pris: 180 kr
(Inbunden) Ålder 14-16 år

LÄS MER»


LINA + RYMDEN = TOBBE

Gustaf Lingmark
Pris: 159 kr
(Häftad) Ålder 14-16 år

LÄS MER»

 

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32