SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:

animerad hund


HÄSTBÖCKER FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

Titel:

Tänker du innan du äter?

Författare:

Moa Krus, Linn Bredberg, Ronja Nyström Jansson, Frida Nordman och Josefine Hamar.

Illustratör/
Fotograf:

Linn Bredberg

Serie:

Nej

Bandtyp:

Spiral

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-08-01

Antal sidor:

59

Vikt:

173 g

ISBN:

9789188195326

Vad är UF?

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan: Vårt Samhälle, Se Möjligheterna och Min framtid och ekonomi, samt processutbildningen UF-företagande, där gymnasieelever under ett år startar, driver och avvecklar ett företag. Dessutom finns ett Alumni-nätverk bestående av före detta UF-företagare.

Ung Företagsamhet vill ge unga en tro på sin egen företagsamhet genom två områden – företagsamhet och företagande. Det görs genom att kombinera teori och praktik på ett enligt organisationen inspirerande och roligt sätt och allt detta sker genom skolan. Organisationen ger unga en kontakt med näringslivet och företagande.

 

TÄNKER DU INNAN DU ÄTER?

Frida Nordman, Josefine Hamar, Linn Bredberg, Moa Krus, Ronja Nyström Jansson
Pris: 129 kr
(Spiral) Kokbok

Upptäck en matvärld där nyckelorden konsumentmakt, hållbarhet, rättvis djurbehandling och tillgänglighet för allergi och alternativ kost står i fokus.

En hållbar receptbok som hjälper dig göra medvetna val.

Recepten har många olika praktiska funktioner för att underlätta och hjälpa dig i din matlagning. Genom "Visste du att"- rutorna får du en inblick i miljö- etiska- och hälsoaspekter. Om du har någon allergi eller är vegetarian finns det enkla anvisningar i recepten med ersättningsingredienser för att anpassa just det receptet. Genom en enkelt prisuträkning i varje recept är det lätt att se vad en ekologisk portion kostar så att du kan hålla din matbudget. Du får även reda på ungefärlig tid det tar att laga rätten för att underlätta din planering i vardagen. Recepten är även illustrerade för att underlätta matlagningen ytterligare då det ibland kan vara svårt att förstå hur man ska gå tillväga utifrån enbart skriftlig beskrivning.

De recept som finns med i boken grundar sig bland annat på vad författarna personligen tycker om att äta. Boken är skriven av fem drivna gymnasieelever under sitt UF-år vilket vi på förlaget tycker är extra roligt att kunna vara med och stötta.


Exempel på recept i boken:

OM FÖRFATTARNA:

 

Vi tror på att människor bör tänka till innan de äter. Därför har vi under vårt sista år på gymnasiet valt att sprida vårt budskap med hjälp av våra kunskaper inom fotografi, layout och mat. Vår vision har varit att skapa en receptbok som får människor att laga mat utifrån ett insiktsfullt tänkande. Det som skiljer oss från konkurrenterna är att vi vill värna om vår omvärld och ta vårt sociala ansvar genom att uppmärksamma vikten av att köpa hållbar mat. Det gör stor skillnad att köpa produkter där inga djur behandlas illa innan och under slakt. Vi ser även att det är viktigt att minska onödiga koldioxidutsläpp genom att köpa ekologiskt och närproducerat.

Vi hoppas att ni ska gilla receptboken och laga god och hållbar mat!

Moa Krus, Linn Bredberg, Ronja Nyström Jansson, Frida Nordman och Josefine Hamar.

 

 


 

Kunder som har köpt denna bok har även köpt:

ALBIN TÄNKER OM

Frida Lindgren Karlsson
Pris: 89 kr
(Inbunden) Ålder 6-9år

"Albin tänker om" lär ut hur kroppen fungerar. Vad man bör äta och inte äta samt hur viktigt det är att röra på sig för att musklerna ska fungera och för att man inte ska bli för tjock. Huvudpersonen i boken heter Albin och är lat. Vill bara sitta framför datorn och äta chips och godis. En dag talar skolsköterskan om för Albin att han är överviktig...

Frida Lindgren Karlsson är legitimerad sjuksköterska och legitimerad barnmorska och har tillämpat kunskap om kost och hälsa från sina bägge utbildningar. All fakta är kontrollerad mot livsmedelsverkets allmänna rekommendationer.

 

AJ, SA LOTTEN

Helena Lund Isaksson
Pris: 182 kr
(Häftad) Ålder 6-9år

Lotten verkar sjuk och hängig. Hon dricker och kissar mycket. När mamma tar med Lotten till vårdcentralen visar det sig att Lotten fått diabetes. I boken får man följa Lotten och hennes föräldrar under sjukhusvistelsen, när de ska lära sig mäta blodsocker, ge insulin och allt det andra som hör till. På sjukhuset upptäcker Lotten också lekterapin. Där leker hon doktor dockan har visst också fått diabetes!

 


 

 

Hitta fler böcker»

 

KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32