animerad hund
KIKKULIS VUXENLITTERATUR

Här hittar du skönlitterära böcker och faktaböcker för vuxna. Böckerna handlar om olika funktionshinder, sjukdomar och samhällsutmaningar. Vi har även föreningsböcker som fungerar som stöd för de som driver föreningar.

  BESTÄLL BÖCKER DIREKT
FRÅN FÖRLAGET -- >>

SÖK BLAND KIKKULIS BÖCKER:


HÄSTBÖCKER VUXENLITTERATUR FUNKTIONSHINDER FÖRENINGSBÖCKER SMÅTT&GOTT FÖRFATTARNA KONTAKT

TA GREPP OM ÖVERGREPPEN

Matilda Bohman
Pris: 119 kr
(Inbunden) Ålder: Vuxen

(Pedagogiskt material som kan användas fristående eller som komplement till boken BRÄND)

"Sexuella övergrepp är alla sexuella handlingar som görs mot någon, inför någon eller som en person får någon att göra, mot den utsatta personens vilja. Sexuella trakasserier betyder ovälkommet uppträdande av sexuell natur som kränker flickor och pojkar, kvinnor och män, vilk är aktiva, ideellt arbetande eller anställda inom idrottsrörelsen."
// Riksidrottsförbundets definition av sexuella kränkningar, trakasserier och övergrepp.

 

Skriften är framtagen med syfte att stödja idrottsföreningar i det förebyggande arbetet mot sexuella övergrepp. Materialet kan användas fristående eller tillsammans med boken BRÄND. Tillsammans utgör det ett bra underlag för diskussioner bland både ungdomar och vuxna.

TÄNKER DU INNAN DU ÄTER?

Frida Nordman, Josefine Hamar, Linn Bredberg, Moa Krus, Ronja Nyström Jansson
Pris: 129 kr
(Spiral) Kokbok

Upptäck en matvärld där nyckelorden konsumentmakt, hållbarhet, rättvis djurbehandling och tillgänglighet för allergi och alternativ kost står i fokus.

En hållbar receptbok som hjälper dig göra medvetna val.

LÄS MER»

HÄSTJURIDIK I VARDAGEN

Frida Treschow
Pris: 220 kr
(Häftad) Ålder: Vuxen

Hästjuridik i vardagen är en enkel guide för hästägare om vad som gäller och vad som är viktigt att tänka på i olika situationer som att:

  • Köpa eller sälja häst
  • Låna ut din häst på foder eller själv bli fodervärd
  • Ta hjälp av en beridare eller någon som förmedlar hästköpet
  • Hyra ut stallplatser eller stå inackorderad i ett stall
  • Ha din häst på bete

LÄS MER -->

 


DET TURKOSA KUVERTET

Ann Palmnäs
Pris: 220 kr
(Häftad) Ålder: Vuxen

Boken ” Det turkosa kuvertet – Rikast vinner!” lyfter fram ett mycket viktigt perspektiv på rikedom och livskvalitet. Den beskriver på ett lättsamt och konkret sätt hur vi kan passionsspara och relationsspara medvetet och långsiktigt. Boken belyser också att det frigörs tid mellan livspussel och pension, som kan användas klokt.

LÄS MER -->

Hästens läkande kraft, Cecilia Skogh

DET FUNKAR

Johan Seige
Pris: 230 kr
(Häftad) Ålder: Vuxen

LÄS MER»

 

MINNETS ABC

Idriz Zogaj
Pris: 169 kr
(Häftad) Ålder 13-vuxen

Att tävla i minne är något relativt nytt. Denna bok lär ut grunderna i de tekniker minnesproffset Idriz ”Minnet” Zogaj, använder sig av. Du lär dig förstå och tillämpa teknikerna i din vardag.


HÄSTENS LÄKANDE KRAFT

Cecilia Skogh
Pris: 260 kr
(Häftad) Vuxen

Cecilia Skoghs hästintresse har funnits med sedan barnsben, vilket år 2002 ledde henne in på ett extraarbete som assistent till ridterapeut Pia Tillberg. Här väcktes en stark känsla för att förmedla det hon upplevde i sitt arbete mellan människa och häst. Resultatet blev boken Hästens läkande kraft.
Med hästens hjälp, Charlotte von Arbin Teckenordboken, Ulla Ståhlberg

HIPPOTERAPI

Charlotte von Arbin
Pris: 100 kr
(Häftad) Vuxen

Charlotte von Arbin är sjukgymnast och arbetar sedan 30 år aktivt med ridning för funktionshindrade, numera vid ett ridcenter vid Lunna Ridskola i Kungälv. Genom åren har Charlotte varit eldsjälen i en rad aktiviteter: läger, kurser, terapi- och fritidsridning, tävling för funktionshindrade upp till VM-nivå, internationella konferenser och kongresser.I boken kan du läsa om:
  • Förutsättningar och möjligheter för hippoterapi
  • Ridning i praktisk tillämpning
  • Olika typer av funktionsnedsättning
  • Andra hästanknutna aktiviteter
  • Risker och säkerhet och mycket mer.

 

MED HÄSTENS HJÄLP

Charlotte von Arbin
Pris:212 kr
(Häftad) Vuxen

Med hästens hjälp är Charlotte ”Lolo” von Arbins andra bok om ridning med funktionshindrade. Den första hette ”Hippoterapi” och kom 1994. Den boken har hittills varit vägledande inom svensk handikappridning tillsammans med en sammanställning på CD av olika handikappridhjälpmedel, också av Charlotte. 

Det här är hennes andra bok som berättar hennes rika erfarenhet från praktisk ridning med funktionshindrade barn. Boken riktar sig både till ledare och funktionärer inom handikappridningen och till föräldrar till funktionshindrade barn. Den är fylld av goda råd baserade på praktisk verklighet och kan ge många tips när det gäller olika typer av funktionshinder.

TECKENORDBOKEN

Ulla Ståhlberg
Pris: 145 kr
(Häftad)

Teckenordboken för utvecklingsstörda,
döva, hörselskadade
och andra ryttare med kommunikations-svårigheter.Innehåller 302 olika tecken för alla de vanliga orden om hästar och ridning.
Från klockornatill hej ae..lita! Sonia Chacón Snäckan, Therese Fornstål Att inte höra till

FRÅN KLOCKORNA TILL HEJ AE..LITA!

Sonia Chacón
Pris: 115 kr
(Häftad) Vuxen

Sonia berättar om sin bakgrund i Chile och hur det var att växa upp där med en tilltagande hörselskada. Hur hon kommer till Sverige med sin främmande kultur och språk och sin hörselskada. Då hör hon bara på ett öra med sin nya svenska hörapparat och ska lära sin hjärna att uppfatta ett nytt språk. Nya röster, nya tonfall och diftonger. Så småningom får hon ett cochleaimplantat på örat, som inte har uppfattat ljud sedan hon var liten i ett annat land och med ett annat språk.

SNÄCKAN

Therese Fornstål
Pris: 168 kr
(Häftad) Vuxen

Snäckan är uppbyggd efter Thereses bloggdagbok och följer henne dag för dag under förberedelsetiden, själva operationen i skallbenet bakom örat och sedan inkopplingen av processorn (”cippen”, datorn). Hur ljuden kommer tillbaka, först en blandad kompott av gamla och nya ljud, men så småningom igenkännandet och upplevelsen av helt nya ljud, först fågelkvittret och hundarnas tassande över golvet, sedan nytt och nytt varje dag allt eftersom hjärnan anpassar sig.

ATT INTE HÖRA (TILL)

Ulla Ståhlberg, Karolina Sjödin, Stefan Pettersson och Agneta Österman
Pris: 176 kr
(Häftad) Vuxen

Fel på hörseln går att förstå, även om det kräver eftertanke. Men detta, att leva ett liv vid sidan om, att vara utanför. Alltid. Det är svårare att förstå. Det är detta boken ”Att inte höra (till)” vill berätta om för just dig som håller den i din hand eller ser den på nätet, i ett fönster, på biblioteket.Vi som har sammanställt boken vill få dig att tänka efter, ta hänsyn, slänga dina fördomar och sluta diskriminera genom att utestänga. Innehållet, det viktiga, det meningsfulla är hämtat ur ett kommunikationsnät för hörselskadade på internet. http://www.nfh.info
På upptäcktsfärd i ljudriket, Ulla Ståhlberg Tillbaka till ljudriket, Ulla Ståhlberg Ljudriket i familjen, Ulla Ståhlberg

PÅ UPPTÄCKTSFÄRD I LJUDRIKET

Ulla Ståhlberg
Pris: 70 kr
(Häftad) Vuxen

Användare av cochleaimplantat berättar om vägen mellan döv och hörande. Anita Wallin, då ordförande i CI-föreningen skrev: Alla vuxna "plantor", cochlea implantatbärare, talar med stor glädje om fåglarna. Varför? Jo vi har blivit medvetna om ljudets egenvärde. När man är hörande är ljud något som bara finns. Det är en naturlig del av ens liv. Den som är född döv har inga referenser till ljud och saknar dem inte. När vi plantor får ljudet åter fascineras vi av det.

TILLBAKA TILL LJUDRIKET

Ulla Ståhlberg
Pris: 212 kr
(Inbunden) Ålder 6-9 år Vuxen

En fortsättning på boken "På upptäcktsfärd i ljudriket". Hörselskadade/döva med cochleaimplantat (CI) berättar om den första tiden efter operationen, vägen tillbaka till ett hörande och möjligheterna till ett nytt socialt liv.

LJUDRIKET I FAMILJEN

Ulla Ståhlberg
Pris:180 kr
(Häftad) Vuxen

LÄS MER»

Valberedning i arbete, Jan Wigdell

VALBEREDNING I ARBETE

Jan Wigdell
Pris: 180 kr
(Häftad) Ålder: Vuxen

Jan Wigdell skriver:" Att arbeta i en valberedning ställer stora krav på den som accepterar en sådan utnämning. Att alltid vara objektiv och hela tiden se till föreningens bästa kan vara svårt... Man måste också vara beredd att hålla i skaftet när yxan ska gå. Detta kan lätt skapa ångest hos valberedningens ledamöter. Man väljer minsta motståndets lag, byter inte ut ledamöter i sitt förslag då så behövs med motiveringen 'Han gör i alla fall ingen skada'... Ett av de krav som ställs på valberedningens ledamöter är att de måste vara väl insatta i de olika sektionernas arbete och alla verksamhetsformer som förekommer inom föreningen...."

 

 

 

 

 

-Jaha, då drar vi nästa förslag!

Jan Wigdell håller i utbildningar i ämnet. Om du vill att han ska komma och föreläsa kan du kontakta förlaget så sätter vi er i kontakt med honom.

FÖRENINGSSPRÅKET I ARBETE

Jan Wigdell
Pris: 160 kr
(Häftad) Ålder: Vuxen

Föreningsspråket i arbete är en uppslagsbok som kan användas för att ta reda på vad föreningsord betyder men också för att få information om var, när och hur orden används och vilka konsekvenser de får.Boken vänder sig både till de som är nya förtroendevalda inom föreningslivet och till de som har erfarenhet av att fatta beslut på olika nivåer, då föreningsspråket i viss mån kan betraktas som färskvara.Även de som är verksamma inom kommunpolitiken kan ha nytta av de kunskaper boken kan ge.

MÖTESORDFÖRANDE I ARBETE

Jan Wigdell
Pris: 150 kr
(Häftad) Ålder: Vuxen

 

Boken vänder sig till dig som vill veta mer om en ordförandes uppdrag och roll. Den är perfekt för dig som är ny på din position. Boken ger exempel på hur du kan förbereda dig inför ett möte och hur du leder ett möte på ett korrekt sätt. Hur lägger du upp ett möte? Vad ska en dagordning innehålla? Vad är tabu att göra och att säga och vad är rätt? Bokens författare Jan Wigdell har arbetat inom föreningslivet i över 40 år och specialiserat sig på utbildningar inom den föreningstekniska sektorn. Han har även skrivit de populära böckerna "Valberedning i arbete" och "Föreningsspråket i arbete". Så vill man vara väl rustad inför föreningsarbetet rekommenderas att man läser alla Jan Wigdells böcker. OM FÖRFATTAREN Bokens författare Jan Wigdell har arbetat inom föreningslivet i över 40 år och harspecialiserat sig på utbildningar inom den föreningstekniska sektorn.

LÄS MER»

Att fungera i förening, Ulla Ståhlberg Att söka bidrag till en förening, Ulla Ståhlberg Din klubb ridklubben, Ulla Ståhlberg

ATT FUNGERA I FÖRENING

Ulla Ståhlberg
Pris: 234 kr
(Häftad) Vuxen

Vad bör en ordförande göra? Vilka krav kan medlemmarna ställa på honom eller henne? Är det svårt att vara sekreterare och skriva protokoll? Vad mer måste en sekreterare svara för? Kassören då? Att ansvara för föreningens ekonomi och kunna föreslå de rätta ekonomiska satsningarna, att redovisa och räkna ihop på rätt sätt. Att göra en budget. Måste kassören försäkras?Det är en hel del att fundera över och ju mer kunskap man skaffar sig dess roligare blir föreningsarbetet. Är du beredd att ställa upp vid nästa årsmöte till inval i styrelsen? Hur bär man sig åt?Att fungera i förening vänder sig till mindre och medelstora föreningar, som varje år väljer en styrelse bland sina medlemmar. En styrelse, som ska driva föreningsarbetet, utveckla, redovisa och få   förenings- arbetet att fungera till medlem- marnas nytta och glädje. Det gäller en ideell förening, en sådan förening som finns i 100 000-tal runt om i landet.

ATT SÖKA BIDRAG TILL EN FÖRENING

Ulla Ståhlberg
Pris: 198 kr
(Häftad) Vuxen

Att leva på bidrag är ideella föreningars lön för de allmännyttiga insatser de gör i samhället. Föreningarnas motprestation är ett måste enligt de klara regler som gäller. Men bidragsfloran är stor och snårig och många föreningar klarar inte att hitta rätt i alla hål där möjligheterna gömmer sig. Många ger upp redan efter första försöket. Har inte pennans lätthet att formulera. Klarar inte att argumentera och dra fram de rätta grunderna för att få sin ansökan beviljad.

I boken finns allt det där med, som man känner att man behöver hjälp med för att motiven för bidrag ska bli tydliga. Enkla fakta och nyttiga tips. Kulturella aktiviteter i det lilla formatet, cirklar och föreläsningar i samarbete med studieförbunden, varför inte en skrivarkurs, IT kunskap för äldre, bygga hemsidor med de yngre och yrkesverksamma, ungdomsidrottens argument för projektbidrag är några av de idéer och tips som läsaren kan finna, kanske som modell för en näraliggande verksamhet. Aktiviteter som leder till utveckling av föreningen. ”Att söka bidrag” är boken som behövs i föreningsarbetet!

DIN KLUBB RIDKLUBBEN

Ulla Ståhlberg
Pris: 120 kr
(Häftad) Ungdom/Vuxen

Är du medlem i någon klubb? Eller skulle du och dina kamrater kanske vilja starta en alldeles egen ridklubb!I den här boken får de reda på hur det går till. Både hur man bildar en klubb och hur man som klubbmedlem ska bära sig åt för att få gehör för sina idéer. Du får också veta vad ordförande, sekreterare, kassör och övriga styrelseledamöter har för uppgifter, hur man skriver protokoll och för kassabok och en massa annat som har med klubbverksamhet att göra.

Följ Kikkuli Förlag AB


KIKKULI FÖRLAG AB | Intagan 260 | 461 91 Trollhättan | info@kikkuli.com | 0733-71 62 32